Η ιδρυτική συνέλευση και το ψηφοδέλτιο της ΛΑ.Ε. στο νομό

Η ιδρυτική συνέλευση και το ψηφοδέλτιο της ΛΑ.Ε. στο νομό

  • |

Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα (Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015) σε αίθουσα του ξενοδοχείου IMPERIAL του Αγρινίου η ιδρυτική συνέλευση της «Λαϊκής Ενότητας» Αιτωλοακαρνανίας, στην οποία παρευρέθηκαν κυρίως στελέχη και μέλη που αποχώρησαν από τις ΟΜ του ΣΥΡΙΖΑ του νομού.

Κεντρικός εισηγητής της συνέλευσης ήταν το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της ΛΑ.Ε. Βασίλης Πριμηκύρης, τον οποίο προσφώνησε ο πρώην Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας Θανάσης Γαλατάς.

Τόσο η προσφώνηση του κ. Γαλατά, όσο και η τοποθέτηση του κ. Πριμηκύρη εστιάστηκαν κυρίως στις αιτίες που οδήγησαν τα μέλη της «Αριστερής πλατφόρμας» να αποχωρήσουν απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και στην πίεση που ασκεί ο περιορισμένος χρόνος της προεκλογικής περιόδου για την συγκρότηση των ψηφοδελτίων του κόμματος.

«Η διαδικασία προσφυγής στις κάλπες ήθελε να μας προλάβει απροετοίμαστους» είπε ο κ. Γαλατάς.

Ο κ. Πριμηκύρης έκανε λόγο για παραίτηση της κυβέρνησης και όχι για διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε και στο γεγονός της απαξίωσης των οργάνων αμέσως μετά το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα σημεία του προγράμματος της ΛΑ.Ε. κάνοντας λόγο για την περικοπή  του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, της εθνικοποίησης των τραπεζών και στάση πληρωμών.

«Το νόμισμα είναι εργαλείο», ανέφερε. «Εμείς ποτέ  δεν είπαμε δραχμή και ξερό ψωμί. Με το ευρώ όμως υπήρξαν επτά χιλιάδες αυτοκτονίες και χιλιάδες νέοι μετανάστες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι εντός της ευρωζώνης δεν υπάρχει καμία απάντηση στο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας».

Οι υπόλοιπες τοποθετήσεις των μελών που παρευρέθηκαν κινήθηκαν στο ίδιο κλίμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ψηφοδέλτιο του κόμματος θα απαρτίζουν οι: Γιάννης Κολοβός, Θανάσης Γαλατάς, Βαλάντη Ευπατρίδη, Ηλίας Γεωργαλής, Γιιώτα Πολιτοπούλου Δημήτρης Καζάκος, Γιώργος Κωλέτσης, Ελένη Σκανδάλου και Κώστας Κούστας.