Πρόληψη και έγκυρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού

Πρόληψη και έγκυρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού

  • |

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου, ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Τριχωνίδας σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού « Άλμα Ζωής» Ν. Αχαΐας  πραγματοποιούν  Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα:

«ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ»

την Δευτέρα     23 / 01 / 2017 και ώρα 6:00 μμ,

στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αγρινίου (κτίριο πρώην Τράπεζας της Ελλάδος ) Πλατεία Δημοκρατίας, Αγρίνιο.

Ο  καρκίνος του μαστού υπολογίζεται ότι εκδηλώνεται σε 1 στις 8 γυναίκες παγκοσμίως σε κάθε φάση της ζωής τους. Παρά τη συχνότητα του, εάν διαγνωστεί έγκαιρα μπορεί να θεραπευτεί.

Για την επίτευξη του στόχου αυτού,διοργανώνεται η παραπάνω εκδήλωση με ομιλητές:

Τον κ.ΓιάννηΧαβελέ

MD,cMS,PhD, Χειρούργος Μαστού-Μαστολόγος με θέμα την «Πρόληψη και Έγκαιρη Διάγνωση του Καρκίνου του Μαστού»

Την κ.ΚλαίρηΤζιομάκη

Κοινωνική Λειτουργός, Επιστημονικά Υπεύθυνη του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας, με θέμα << Τι μας αποτρέπει από τον απαραίτητο προληπτικό έλεγχο>> και

Την κ. Μαρία Ανδρεά- Αποστολοπούλου

Εκπαιδευμένη Εθελόντρια και Μέλος του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ», Ν. Αχαΐας με θέμα την προσωπική της  εμπειρία με τον καρκίνο του μαστού.

Είναι σημαντικό κάθε γυναίκα να αντιληφθεί τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού, να τον απομυθοποιήσει και να ενθαρρυνθεί να κάνει τακτικό και προληπτικό έλεγχο.

Δεν ξεχνάμε ότι ο καρκίνος δεν είναι η επάρετος νόσος. Η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση του είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι στην αντιμετώπιση και στην ίασή του.