Σήμερα στην κινηματογραφική λέσχη

Σήμερα στην κινηματογραφική λέσχη

Η Κινηματογραφική Λέσχη συνεχίζει τις προβολές της με ταινίες , παλιά αριστουργήματα της έβδομης τέχνης αλλά και ταινίες σύγχρονες με ιδιαίτερη κινηματογραφική γραφή.

Την Τρίτη 29 Νοεμβρίου στις 9.00 το βράδυ θα προβληθεί η ταινία : Για Όλα Φταίει τ’ Όνομά σου! (Le Prenom)

Γαλλική ταινία 2012 | Έγχρ. | Διάρκεια: 109′

Ο Vincent (Patrick Bruel) πρόκειται να γίνει πατέρας για πρώτη φορά. Η αδερφή του Εlisabeth (Valerie Benguigui) και ο άντρας της Pierre (Charles Berling) τον καλούν στο σπίτι τους για δείπνο μαζί με τη σύζυγό του Anna (Judith El Zein). Μάλιστα στο τραπέζι θα είναι και ο παλιός παιδικός τους φίλος Claude. Και ενώ όλοι περιμένουν την συνήθως αργοπορημένη Elisabeth, o Vincent αποφασίζει να σπάσει τον πάγο ανοίγοντας μια φαινομενικά αθώα συζήτηση για τις χαρές της πατρότητας. Όταν όμως τον ρωτούν τι όνομα έχει διαλέξει να δώσει στο παιδί, η απάντηση του θα τους εκπλήξει αναταράσσοντας τις σχέσεις της παρέας και φέρνοντας το χάος στην οικογένεια.

Η μεγαλύτερη θεατρική επιτυχία της τελευταίας δεκαετίας στη Γαλλία (υποψήφια για 6 βραβεία Moliere) μεταφέρεται στον κινηματογράφο από τους Alexandre de la Patelliere και Matthieu Delaporte (οι οποίο συνέγραψαν και το θεατρικό).

Σκηνοθεσία :Ματιέ ΝτελαπόρτΑλεξάντερ ντε λα Πατελιέρ

με τους: Πάτρικ ΜπριέλΣαρλ ΜπερλίνΒαλερί ΜπενγκουιγκίΓκιγιόμ ντε Τονκεντέκ