Μετωπική Τσίπρα με ΠΑΣΕΓΕΣ για τα μέτρα

Μετωπική Τσίπρα με ΠΑΣΕΓΕΣ για τα μέτρα

Διαστάσεις παίρνει η κόντρα της κυβέρνησης με την ΠΑΣΕΓΕΣ, μετά και την επίθεση, με βαριές εκφράσεις, που εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός, από το βήμα της βουλής, την περασμένη Παρασκευή 14 Αυγούστου. Η ΠΑΣΕΓΕΣ από την πλευρά της, έκανε λόγο για συκοφαντίες και λασπολογία εκ μέρους του Αλέξη Τσίπρα.

Ειδικότερα μιλώντας επί αγροτικών θεμάτων, ο Αλέξης Τσίπρας είπε για την ΠΑΣΕΓΕΣ, πως μόνον από αγρότες δεν αποτελείται, ενώ αναφερθείς στην συγκέντρωση συνεταιριστών στο ξενοδοχείο Κάραβελ, τόνισε πως έγινε, για να εμφανιστούν κάποιοι και να δηλώσουν συμμετοχή στην πίτα των ενισχύσεων.

Απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος σημειωτέον συναντήθηκε με εκπροσώπους της εθνικής επιτροπής συνδικαλιστών των αγροτών, δεν παρέλειψε να πει πως: «Και βεβαίως να πω και το υποκριτικό ορισμένων αυτόκλητων υπερασπιστών του αγροτικού χώρου, οι οποίοι όμως μόνο αγρότες δεν είναι. Όπως αυτοί οι οποίοι εμφανίζονται κάθε φορά, που υπάρχει ένα διακύβευμα για να δηλώσουν παρουσία, ενδεχομένως για να δηλώσουν συμμετοχή στην πίτα των ενισχύσεων, αλλά καμία σχέση δεν έχουν με τον αγροτικό χώρο. Αυτοί οι οποίοι εμφανίστηκαν σε ένα κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας ως αγρότες, ΠΑΣΕΓΕΣ, προκειμένου να διαδηλώσουν το «ναι» στη συμφωνία. Ναι, πράγματι όλοι αυτοί ΣΥΡΙΖΑ ήταν, που ήτανε ρε παιδιά όλοι αυτοί; Όλοι οι διαπλεκόμενοι της εποχής του ΠΑΣΟΚ έγιναν ΣΥΡΙΖΑ. Στην κρίσιμη φάση του δημοψηφίσματος φάνηκε πού ακριβώς ήτανε κρυμμένοι όλο αυτό το διάστημα».

Απάντηση ΠΑΣΕΓΕΣ

Για λασπολογίες εκ μέρους του πρωθυπουργού, έκανε σε λόγο σε απάντησή της η ΠΑΣΕΓΕΣ, η οποία επιμένει πως δέχεται επίθεση, γιατί προασπίζει, με τεκμηρίωση, όπως λέει, τα κεκτημένα των αγροτών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΣΕΓΕΣ έχει ως εξής:

Σήμερα 14 Αυγούστου 2015 ετέθη η «ταφόπλακα» των αγροτών και της αγροτικής οικονομίας και όχι μόνο, επισημαίνει η ΠΑΣΕΓΕΣ σχετικά με τον νόμο του κράτους που ψηφίσθηκε σήμερα με το 3ο μνημόνιο, ασκώντας παράλληλα αυστηρή κριτική στις συκοφαντικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού από του βήματος της Βουλής για τους συνεταιρισμένους αγρότες.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει τα εξής: «Σα να μην έφθανε μόνο αυτό, ακούσαμε τον Πρωθυπουργό στην ομιλία του να συκοφαντεί και να λασπολογεί μετά τα τόσα ψέματα που έχει πει ο ίδιος και το κόμμα του και ως αντιπολίτευση και ως κυβέρνηση, τους αγρότες συνεταιριστές, επειδή εκφράσανε ελεύθερα και με θάρρος την άποψή τους για το δημοψήφισμα, του οποίου το αποτέλεσμα, ο ίδιος ακύρωσε την επόμενη ημέρα. Να συκοφαντεί την ΠΑΣΕΓΕΣ και τη διοίκησή της ότι δεν είναι αγρότες και ότι είναι διαπλεκόμενοι.

Απαντάμε σε αυτή την αισχρή συκοφαντία και λασπολογία τόσο η διοίκηση της ΠΑΣΕΓΕΣ, όσο και οι διοικήσεις των συνεταιριστικών οργανώσεων που στο σύνολό τους παράγουν πλούτο και στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι κατά κύριο και αποκλειστικό επάγγελμα αγρότες.

Προκαλούμε τον Πρωθυπουργό να συγκρίνουμε τη δουλειά που έχουμε κάνεις εμείς και τη δουλειά που έχει κάνει εκείνος για τη χώρα.

Και όλες αυτές οι συκοφαντίες και λασπολογίες εξαπολύονται για ένα λόγο: Γιατί καθημερινά η ΠΑΣΕΓΕΣ αναδεικνύει με επιχειρήματα, την ανεπάρκεια και το έλλειμμα αγροτικής πολιτικής, που έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε το σχέδιο νόμου για τους συνεταιρισμούς έχει ήδη διαρρεύσει και με έμμεσο αλλά σαφή τρόπο στοχεύει απροκάλυπτα στην κατάργηση της ΠΑΣΕΓΕΣ. Στη χώρα δεν αξίζει τέτοιος Πρωθυπουργός και τέτοια κυβέρνηση.

Τέλος, καλούμε τους έλληνες και τις ελληνίδες αγρότες να ανατρέψουν με αγώνα όχι μόνο τις γενοκτόνες αλλά και ολοκληρωτικής αντίληψης πολιτικές, αλλά και όλους αυτούς τους πολιτικούς, που στηρίζονται στο ψέμα, τη συκοφαντία και στη λασπολογία».