Κουτσούμπας: Στόχος, δυνατό ΚΚΕ στη Βουλή

Κουτσούμπας: Στόχος, δυνατό ΚΚΕ στη Βουλή

Το κεντρικό σύνθημα του ΚΚΕ είναι: «Τους δοκίμασες… Τώρα με το ΚΚΕ. Υπάρχει λύση στο δρόμο της ανατροπής», σύμφωνα με συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ. «Ένα όσο γίνεται πιο δυνατό ΚΚΕ» στην τρέχουσα εκλογική αναμέτρηση, είναι ο στόχος του κόμματος, πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής του ΚΚΕ καλεί τον λαό «να σκεφτεί και το εξής: Τα υπόλοιπα κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ) ζητάνε την ψήφο του λαού για να εφαρμόσουν το τρίτο μνημόνιο. Απέναντι τους ποια δύναμη μπορεί να σταθεί; Ο ΣΥΡΙΖΑ Νο 2, (η ΛΑΕΝ) που μέχρι χθες κυβερνούσε στο πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ 1 και είναι συνυπεύθυνος για εδώ που φτάσαμε; Ή οι ναζιστές εγκληματίες της ΧΑ που μισούν ό,τιδήποτε έχει σχέση με λαϊκά δικαιώματα και αγώνες. Μόνο το ΚΚΕ έχει αποδείξει ότι μπορεί με συνέπεια κι ακάματα να παλεύει στο πλευρό του λαού».

Ο κ. Κουτσούμπας επισημαίνει ότι «το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που είπε στο λαό την αλήθεια. Δεν έδωσε ψεύτικες ελπίδες, ότι είναι δυνατόν, με διαπραγματεύσεις εντός της ΕΕ και με κυρίαρχα τα μονοπώλια στην οικονομία και την εξουσία, να υπάρξει φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση. Ό,τι δηλαδή έκαναν όλοι οι υπόλοιποι, με τελευταίο κρούσμα την επτάμηνη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και με ευθύνη τόσο του κ. Τσίπρα όσο και του κ. Λαφαζάνη και των υπόλοιπων».
Στην ερώτηση εάν στις παρούσες συνθήκες, είναι εφαρμόσιμη η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ, ο κ. Κουτσούμπας απαντά: «Είναι πιο αναγκαία και ρεαλιστική από ποτέ. Το έχουμε ξαναπεί. Η Ελλάδα έχει έμπειρο εργατικό κι επιστημονικό δυναμικό, που δε χάθηκε στα χρόνια της κρίσης, έχει αναπτυξιακές δυνατότητες (βιομηχανική και αγροτική παραγωγή, ορυκτό πλούτο κλπ), μπορεί να παράγει το μεγαλύτερο μέρος των προϊόντων που έχει ανάγκη ο λαός. Και να συνάψει σχέσεις αμοιβαίου οφέλους με άλλες χώρες. Αυτές οι δυνατότητες σήμερα δεν αξιοποιούνται, εξαιτίας των δεσμεύσεων στην ΕΕ, της υποταγής στο καπιταλιστικό κέρδος και τον ανταγωνισμό του κεφαλαίου. Δυνατότητες υπάρχουν να εξασφαλιστεί η ευημερία, η μόνιμη και σταθερή δουλειά, η ικανοποίηση των αναγκών σε υγεία, παιδεία, πρόνοια κλπ. Τι λείπει; Ένα ισχυρό κίνημα, μια αποφασισμένη λαϊκή συμμαχία που ν’ ανοίξει το δρόμο σε μια τέτοια προοπτική. Δε θα είναι χωρίς δυσκολίες, αυτές όμως μπορούν να ξεπεραστούν. Ούτε θα είναι μια μοναχική κι αποκομμένη πορεία, όπως ισχυρίζονται όλα τ’ άλλα κόμματα που υπερασπίζονται το σύστημα. Θα στηριχτεί στην πάλη και την αλληλεγγύη άλλων λαών, θα εμπνεύσει κινήματα που θα βαδίσουν στον ίδιο δρόμο».