ΕΦΚΑ: Στο efka.gov.gr με κωδικούς taxisnet τα νέα ειδοποιητήρια εισφορών

ΕΦΚΑ: Στο efka.gov.gr με κωδικούς taxisnet τα νέα ειδοποιητήρια εισφορών

  • |
Άνοιξε η ηλεκτρονική υπηρεσία στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ «efka.gov.gr» όπου οι ασφαλισμένοι μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση στις εισφορές τους, με τον κωδικό TAXISNET και στη συνέχεια με τον ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ τους.
Δειτε οδηγιες απο το ΕΦΚΑ Στα μέσα της επόμενης εβδομάδας ξεκινά η ταχυδρομική αποστολή των ειδοποιητηρίων σε ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες
Οσο για την αποστολή των ειδοποιητηρίων με τις νέες εισφορές σε 1.400 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες, αυτή μετατίθεται για τα μέσα της επόμενης εβδομάδας σύμφωνα με την ΗΔΙΚΑ. Βάσει του προγραμματισμού θα αποστέλλονται 50.000-80.000 ραβασάκια την ημέρα.
Το υπουργείο Εργασίας απαντώντας στις διαμαρτυρίες των ασφαλισμένων ότι θα λάβουν τα ραβασάκια λίγο πριν λήξει η προθεσμία πληρωμής στις 28 Φεβρουαρίου επισημαίνει ότι μπορούν να ενημερωθούν από την ηλεκτρονική σελίδα για το ύψος της εισφοράς τους.
Τα ειδοποιητήρια αφορούν τόσο τις εισφορές Ιανουαρίου που πρέπει να πληρωθούν το αργότερο έως τις 28 Φεβρουαρίου όσο και αυτές του Φεβρουαρίου που πρέπει να καταβληθούν έως τις 31 Μαρτίου 2017.
Οι εισφορές έχουν υπολογιστεί επί του εισοδήματος του 2015 το οποίο στις περισσότερες περιπτώσεις είναι υψηλότερο από το εισόδημα του 2016 με αποτέλεσμα ο ασφαλισμένος τουλάχιστον για το πρώτο εξάμηνο του 2017 (στη συνέχεια γίνεται συμψηφισμός) να προπληρώνει το κράτος.
Όσοι έκλεισαν τα μπλοκάκια τους και διέκοψαν τη δραστηριότητά τους έως 31/12/2016 δεν είναι ενεργοί ασφαλιστικά και δεν έχουν υποχρέωση καταβολής εισφορών.
Επίσης, σύμφωνα με τους ειδικούς της ασφάλισης, οι εργαζόμενοι με μπλοκάκια και έως δύο εργοδότες που θα ζητήσουν τη συμμετοχή του εργοδότη στο ασφάλιστρο θα πρέπει να περιμένουν πολλούς μήνες για κάνουν χρήση της πλατφόρμας που υποσχέθηκε το υπουργείο Εργασίας.
Βημα 1ο: Μπαίνουμε στο site efka.gov.gr – Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες

www.dikaiologitika.gr