Φοροδιαφυγή 1 δισ. ευρώ από στοιχηματικές εταιρείες

Φοροδιαφυγή 1 δισ. ευρώ από στοιχηματικές εταιρείες

Αν είναι αλήθεια, τότε συνιστά κορυφαίο σκάνδαλο. Αναφερόμαστε σε ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο οι έλεγχοι για 24 ιδιωτικές στοιχηματικές εταιρίες που παρότι δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, μεταφέρουν τα κέρδη τους στη Μάλτα και σε υπερατλαντικούς φορολογικούς «παραδείσους», έχει αδρανήσει.

Την πληροφορία αυτή μετέδωσε η εκπομπή “Δίκη στο ΣΚΑΙ” η οποία αποκάλυψε ότι η πιο σημαντική δικογραφία της Οικονομικής Εισαγγελίας για το σκάνδαλο φοροδιαφυγής των στοιχηματικών εταιριών, μπαίνει στην «κατάψυξη»!

Οι έλεγχοι που έγιναν ως τώρα εντόπισαν, σύμφωνα με την τηλεοπτική εκπομπή, φοροδιαφυγή 1 δισ. ευρώ. Και ο φάκελος βρίσκεται στα συρτάρια της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) από τον Φεβρουάριο του 2016.

Παρότι οι Εισαγγελείς του οικονομικού εγκλήματος, προσέθεσαν οι δημοσιογράφοι της τηλεοπτικής εκπομπής, επέμεναν να επιστραφεί η δικογραφία για να ασκήσουν τις διώξεις, η ΑΑΔΕ έκρινε ότι το θέμα δεν είναι σε προτεραιότητα.

Μάλιστα την τοποθέτησε μαζί με άλλες 3.000 δικογραφίες και τη μετέφερε σε υποδεέστερη υπηρεσία, την επονομαζόμενη ΔΟΜΗ.

Η δικογραφία για τις στοιχηματικές εταιρίες είχε διαβιβαστεί από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και τα αδικήματα σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου είναι κακουργηματικής μορφής:
– Φοροδιαφυγή
– Ξέπλυμα βρόμικου χρήματος
– Ψευδής δήλωση προς την αρμόδια φορολογική αρχή

– Υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης

/eretikos.gr