Οι μέρες του Αλέξη…

Οι μέρες του Αλέξη…

Εννέα χρόνια συμπληρώνονται από τη βραδιά που ο 16χρονος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεφτε νεκρός στα Εξάρχεια από σφαίρα του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα. Και φέτος οι μαθητές, αλλά και πλήθος οργανώσεων και νεολαίων θα τιμήσουν τη μνήμη του σε πορείες και εκδηλώσεις στην Αθήνα, αλλά και σε πολλές άλλες πόλεις.

efsyn.gr

Στην πρωτεύουσα θα πραγματοποιηθούν τρεις διαφορετικές συγκεντρώσεις. Το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί μαθητικό και φοιτητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.
Στις 6 το απόγευμα κόμματα, οργανώσεις της Αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου καλούν σε συλλαλητήριο στα Προπύλαια, ενώ το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο σημείο όπου έπεσε νεκρός το 2008 ο 16χρονος μαθητής.

Εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί και σε άλλες πόλεις της χώρας όπως σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλο, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ρόδο, Καλαμάτα και Καβάλα.

Δρακόντεια μέτρα και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Στο κέντρο της Αθήνας αύριο η αστυνομική παρουσία αναμένεται να είναι ιδιαίτερα αυξημένη, ενώ, από τις 12 έως και αργά το απόγευμα οι σταθμοί του μετρό στο Σύνταγμα και το Πανεπιστήμιο θα είναι κλειστοί. Οι συμροί διέρχονται, αλλά δεν θα πραγματοποιούν στάση.

Παράλληλα, ο ΟΟΣΑ θα προχωρήσει σε προσωρινές τροποποιήσεις της διαδρομής λεωφορειακών γραμμών, γραμμών τρόλεϊ και τραμ στο κέντρο της Αθήνας από 10:00 ώρα της Τετάρτης έως 07:00 της Πέμπτης σταδιακά και ανάλογα με τις υποδείξεις και τα μέτρα της Τροχαίας και τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Σχόλια (0)

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.