Οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τις καταγγελίες Πανούση: «Να πάρει θέση ο Πρωθυπουργός»

Οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τις καταγγελίες Πανούση: «Να πάρει θέση ο Πρωθυπουργός»

  • |

Την τοποθέτηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αλλά και της κυβέρνησης ζητούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης ύστερα από τις καταγγελίες στις οποίες προχώρησε ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης.

Η ανακοίνωση του Ποταμιού

«Οι συνταρακτικές αποκαλύψεις του Γιάννη Πανούση, που ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη βρισκόταν διαρκώς στο στόχαστρο συγκεκριμένων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, συνιστούν μείζον θέμα για τη λειτουργία της δημοκρατίας» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι και προσθέτει ότι διαβάζοντας κανείς τις αποκαλύψεις αυτές, αναρωτιέται αν ζει σε μια ευρωπαϊκή χώρα ή σε χώρα που κάνουν κουμάντο μαφίες.

Τέλος, αναφέρει ότι «Θεωρούμε αυτονόητη την παρέμβαση της Δικαιοσύνης. Καλούμε τον κ. Τσίπρα να πάρει θέση για όσα καταμαρτυρούνται και αφορούν τον ίδιο και στελέχη της κυβέρνησης του».

ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ: Να τοποθετηθούν η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός

«Ο κ. Πανούσης φέρεται σε δημοσιεύματα του Τύπου να κατέχει στοιχεία, από την προηγούμενη θητεία του στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για διασυνδέσεις Πολιτικών προσώπων με την εγχώρια τρομοκρατία. Οι Εισαγγελικές Αρχές οφείλουν άμεσα να διερευνήσουν αυτεπάγγελτα την αλήθεια των ισχυρισμών του πρώην αναπληρωτή Υπουργού και σε περίπτωση που ευσταθούν να παραπέμψουν τους υπαιτίους στη δικαιοσύνη» δήλωσε ο Υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Τομέα Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ –ΔΗΜΑΡ), Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

Στη συνέχεια, συμπλήρωσε πως: «Η διάχυση μιας θολής υποψίας πολιτικοοικονομικών σκανδάλων με φόντο την τρομοκρατία βλάπτει τη λειτουργία της Δημοκρατίας και οπωσδήποτε αυτή η αχλή δεν μπορεί να ξεκαθαρίσει με μυθιστορηματικές διηγήσεις. Χρειάζεται να παρέμβει η δικαιοσύνη αλλά παράλληλα οφείλουν να τοποθετηθούν η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός για το περιεχόμενο των καταγγελιών Πανούση».

Ένωση Κεντρώων: Οφείλει άμεσα να πάρει θέσει η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός

Η ανακοίνωση της Ένωσης Κεντρώων:

«Οι καταγγελίες του πρώην Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Πανούση έχουν μείζονα σημασία και αναφέρουν εκτός των άλλων ότι υπήρχε οργανωμένο σχέδιο για την εξόντωσή του από ανθρώπους του υποκόσμου αλλά και από κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που διεπλέκοντο με την τρομοκρατία. Επειδή τυγχάνει να μην ζούμε στην Σικελία και στα μέσα του 19ου αιώνα όπου τέτοιες πράξεις αναλάμβανε η “Κόζα Νόστρα” και επειδή στις μέρες μας η δημοκρατία και η δικαιοσύνη λειτουργούν, εάν ευσταθούν οι καταγγελίες αυτές, οφείλει άμεσα να πάρει θέσει η Κυβέρνηση αλλά και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Η Ένωση Κεντρώων ζητά ευθύς αμέσως εξηγήσεις και καλεί τις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές να διερευνήσουν σε βάθος τις καταγγελίες του πρώην Υπουργού».