Μίκης: Να παραιτηθούν όλοι οι βουλευτές της αντιπολίτευσης για να σωθεί η χώρα

Μίκης: Να παραιτηθούν όλοι οι βουλευτές της αντιπολίτευσης για να σωθεί η χώρα

  • |

Να παραιτηθούν όλοι οι βουλευτές της αντιπολίτευσης ” για να σωθούν η χώρα και ο λαός” ζητεί ο Μίκης Θεοδωράκης.

 

Με άρθρο του στην εφημερίδα  “Το Βήμα” ο μουσικοσυνθέτης γράφει ότι η “Ελλάδα ζει σε καθεστώς ανωμαλίας και ” κάποιοι μας οδηγούν προς την καταστροφή”.

 

“Μια κυβέρνηση της αριστεράς που αποφασίζει να εφαρμόζει πολιτική της δεξιάς, γράφει, είναι θείο δώρο γι αυτούς που έδειξαν με χίλιους τρόπους ότι στοχεύουν στον εκμηδενισμό του λαού μας”.

 

Ο Μίκης Θεοδωράκης  δηλώνει πως ” αυτή είναι η  μοναδική, ιστορική θα έλεγα, ευκαιρία για να σωθούν η χώρα και ο Λαός», γράφει.

 

Αναφέρει, μάλιστα, πως ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει ότι οι συμβάσεις τις οποίες μας επέβαλαν το ΔΝΤ και η Ευρώπη διαφέρουν από εκείνες που έχουν υπογραφεί με την Πορτογαλία, την Ιρλανδία και την Ισπανία, οι οποίες «είχαν καθαρά οικονομικό χαρακτήρα» και γι’ αυτό οι χώρες αυτές βγήκαν από τα μνημόνια.

 

«Στη δική μας περίπτωση επιβλήθηκαν όροι πρωτοφανείς με πρόσχημα το χρέος. Όροι όπως η απεμπόληση της εθνικής μας κυριαρχίας, η κατάσχεση από τους δανειστές του εθνικού μας πλούτου και η δέσμευση της εθνικής μας περιουσίας», τονίζει, λέγοντας ότι από το 2010 έως σήμερα μας έχει επιβληθεί «καθεστώς αποικίας».

 

Υπογραμμίζει ότι του κάνει εντύπωση ότι «δεχόμαστε να μας κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ», λέγοντας ότι το πολίτευμα της προεδρευομένης δημοκρατίας έχει «μεταβληθεί σε θεσμό πρωθυπουργικής ασυδοσίας».

.enallaktikos.grl