Η κ. Αχτσιόγλου και οι «ενοχλητικές» επισκέψεις…

Η κ. Αχτσιόγλου και οι «ενοχλητικές» επισκέψεις…

  • |

Ο κυβερνητικός ΣΥΡΙΖΑ έχει αναφαίρετο δικαίωμα να διοργανώνει πολιτικές συγκεντρώσεις προκειμένου να ενημερώνει τα μέλη του και όσους πολίτες το επιθυμούν για τα κυβερνητικά πεπραγμένα.

Γιώργος Χελάκης

Όσοι παρεμπόδισαν τέτοια εκδήλωση στο Μεταξουργείο με ομιλητή τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση ελέγχονται για την αντιδημοκρατική στάση τους.
Όσοι μπήκαν στο γραφείο της υπουργού κ. Αχτσιόγλου και της τα «έσουραν ένα χεράκι», έπραξαν άγια και στο πλαίσιο μιας καλώς εννοούμενης συνδικαλιστικής-ακτιβιστικής δράσης. Να μην μπερδεύουμε το ένα με το άλλο. Δυσκολεύομαι λοιπόν να καταλάβω τον… αποτροπιασμό της υπουργού και πολλών υποστηρικτών της. Πως θα έπρεπε να αντιδράσουν δηλαδή οι εργαζόμενοι όταν μπαίνει στην προκρούστια κλίνη το έσχατο μέσο να αντισταθούν και να αντιπαλέψουν την αυθαιρεσία του εργοδότη;

Τα όσα απολογητικά είπε ο κ. Τσακαλώτος πως αυτό το μέτρο δεν θα το έπαιρναν αν δεν βρισκόμασταν σε καθεστώς μνημονίων, είναι για να γελάει κανείς. Μα είναι ακριβώς τα μνημόνια που σκοτώνουν της δημοκρατία και συρρικνώνουν τα δικαιώματα των εργαζομένων. Τι δεν καταλαβαίνει ο υπουργός; Για τα μνημόνια πρόκειται. Αυτά που ο πρωθυπουργός θα καταργούσε με ένα νόμο σε ένα βράδυ. Αλλά αντί να είναι η κυβέρνησή του κάθε λέξη του Συντάγματος της χώρας έγινε κάθε λέξη των μνημονιακών επιταγών που επιβάλλουν οι επικυρίαρχοι δανειστές.

Κι ας λείπουν οι κουτοπονηριές της κυβέρνησης ότι τάχα έτσι θα παρακινηθούν οι εργαζόμενοι για μεγαλύτερη συμμετοχή στα σωματεία. Η στόχευση είναι εντελώς διαφορετική.

Οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, στο μετρό, στις συγκοινωνίες είναι όλοι οικονομικά τακτοποιημένοι στα σωματεία τους που αριθμούν χιλιάδες μέλη. Εκεί είναι το θέμα. Αύριο δεν θα μπορούν εξ αντικειμένου να πραγματοποιούν Γενικές Συνελεύσεις με απαρτία κι έτσι δεν θα μπορούν να παίρνουν αποφάσεις για απεργιακές κινητοποιήσεις. Θα (ξε)πουλιέται μια επιχείρηση Κοινής Ωφέλειας και δεν θα ανοίγει μύτη…

Περί αυτού πρόκειται και καλά θα κάνουν ο κ. Τσακαλώτος και η Κ. Αχτσιόγλου να το παραδεχτούν λέγοντάς μας ότι πρόκειται για απαίτηση των δανειστών που βέβαια βλέπουν πολύ παραπέρα από τη μύτη τους. Το ίδιο βλέπουν και στην περίπτωση των καζίνο τα οποία θα φτάσουν να έχουν φορολογία στα κέρδη τους μέχρι και 8% την ώρα που ο ελεύθερος επαγγελματίας φτάνει με την προκαταβολή φόρου κοντά στο 50% και το αφορολόγητο πέφτει κάτω από τις εφτά χιλιάδες ευρώ. Ετσι, για να γνωρίζουμε τι σημαίνει κυβέρνηση που υπερασπίζεται τα λαϊκά συμφέροντα όπως υποστηρίζουν χωρίς να ντρέπονται οι κυβερνώντες.

Η λεηλασία των φτωχών και φτωχοποιημένων πάει ασορτί με την λεηλασία της δημόσιας περιουσίας. Αν η κυρία υπουργός Εργασίας δεν θέλει να έχει ενοχλητικές επισκέψεις στο γραφείο της ας αλλάξει την πολιτική της ή ας πάει σπίτι της. Διαφορετικά είναι γελοίο να περιμένει εκδηλώσεις «πολιτικού καθωσπρεπισμού» από εκείνους που ρημάζονται με τις εφαρμοζόμενες πολιτικές. Κάνουν μεγάλο λάθος οι υπουργοί και τα κυβερνητικά στελέχη αν νομίζουν πως θα γλιτώσουν από την αγανάκτηση των πολιτών Το πολύ-πολύ να «εισπράξουν» κάποιο τουίτ συμπαράστασης από τον κ. Γεωργιάδη…

iskra.gr