Εμένα δεν με ενημέρωσε κανείς

Εμένα δεν με ενημέρωσε κανείς

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν είχε «μιλήσει» εδώ και πολλές μέρες. Αλλά κάποια στιγμή, όλα έχουν ένα τέλος… Η Πρόεδρος της Βουλής έστειλε σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση και την Προεδρία πως οι διερευνητικές ενόψει εκλογών ξεκινούν από το κοινοβούλιο.

Τι κι αν ήδη η διερευνητική εντολή στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη εστάλη ήδη με e-mail;

«Ως Πρόεδρος της Βουλής, ακόμα δεν έχω θεσμικά ενημερωθεί από τον πρωθυπουργό, ούτε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας» διεμήνυσε αργά το βράδυ της Πέμπτης η κα Κωνσταντοπούλου, σημειώνοντας πως «θεσμικά, πρέπει να ενημερώσουν την Πρόεδρο της Βουλής γιατί η εκκίνηση της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών, άρχεται από τη γνωστοποίηση της Προέδρου της Βουλής των δυνάμεων των κοινοβουλευτικών ομάδων».
Ωστόσο «ούτε πριν, ούτε μετά την μετάβαση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός δεν επικοινώνησε» είπε η Πρόεδρος της Βουλής και ζήτησε «να σταθεί ο καθείς στο ύψος του θεσμικού του ρόλου και της θεσμικής του ευθύνης», αφήνοντας σαφείς αιχμές για τον Αλέξη Τσίπρα αλλά ακόμη και για τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε ακατάλληλη τη στιγμή να τοποθετηθεί πολιτικά, αν δηλαδή θα στηρίξει την Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Το Σάββατο στις 18:00 συνεδριάζει η Διάσκεψη των Προέδρων, αφού η Βουλή «είναι σε λειτουργία, δεν έχει παραιτηθεί».

photo by newsit.gr