Πολιτικές αψιμαχίες μετά την παρέμβαση του ΠΑΜΕ

Πολιτικές αψιμαχίες μετά την παρέμβαση του ΠΑΜΕ

  • |

Αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και το ΚΚΕ προκάλεσε η διαμαρτυρία μελών του ΠΑΜΕ στο συνεδριακό χώρο όπου διεξάγεται από το 8ο Περιφερειακό Συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση με θέμα «η ανάταξη της Δυτικής Αττικής».

Με σύνθημα «Τέρμα πια στον εμπαιγμό, ανθρώπινος δεν είναι ο καπιταλισμός» τα μέλη του ΠΑΜΕ εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην διεξαγωγή του συνεδρίου και υπογράμμισαν ότι «τα ταξικά σωματεία θα παραμείνουν στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στις τακτικές ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ.».

Η παρέμβαση αυτή οδήγησε τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, να χαρακτηρίσει ως «ολισθηρό» τον δρόμο του ΚΚΕ. Όπως διευκρίνισε ο υπουργός, είναι ολισθηρός, όχι γιατί υιοθετεί τη λογική της διαμαρτυρίας, αλλά γιατί υιοθετεί τη λογική της αντι-συγκέντρωσης.

Λογική από την οποία έχει υποφέρει η Αριστερά σε αυτόν τον τόπο, αντισυγκεντρώσεις που οδήγησαν σε ματαίωση συγκεντρώσεων της Αριστεράς, συμπλήρωσε ο υπουργός Εσωτερικών, κάνοντας λόγο για «επικίνδυνο δείγμα γραφής». Μάλιστα, ο κ. Σκουρλέτης επιφυλάχθηκε να παρουσιάσει στοιχεία, αλλά στη Βουλή, για την εναντίωση του ΚΚΕ σε μέτρα υπέρ του κόσμου της εργασίας.

«Πάει πολύ υπουργοί της κυβέρνησης, η οποία ετοιμάζεται να χτυπήσει το δικαίωμα στην απεργία, να εγκαλούν το ΚΚΕ για τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας του εργατικού – λαϊκού κινήματος ενάντια στην «αναπτυξιακή» φιέστα της κυβέρνησης στη Δυτική Αττική, εκεί ακριβώς όπου οι πολιτικές στήριξης του κεφαλαίου έπνιξαν στη λάσπη ολόκληρες περιουσίες και οδήγησαν στο να χαθούν ανθρώπινες ζωές», απάντησε, σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ. Και συμπλήρωσε:

Μήπως μετά το χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας η κυβέρνηση ετοιμάζεται να απαγορεύσει και τις συγκεντρώσεις;

efsyn.gr