ΝΔ: Τα παιδιά υπουργών και βουλευτών που θα είναι υποψήφια στις εκλογές

ΝΔ: Τα παιδιά υπουργών και βουλευτών που θα είναι υποψήφια στις εκλογές

Η Ντόρα Μπακογιάννη μπορεί να μην είναι υπουργός ή να καταλάβει δημόσιο αξίωμα αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πρωθυπουργός, όμως από τις λίστες στις επόμενες εκλογές τη ΝΔ δεν μπορεί να αποκλείσει παιδιά, αδέλφια και εγγόνια πρώην υπουργών και βουλευτών του κόμματος.
Οι θέσεις είναι σχεδόν καπαρωμένες παρότι πριν μήνες ο Κυρ. Μητσοτάκης να έκλεισε την πόρτα στον Παναγιώτη Τραγάκη, γιο του μακροβιότερου πολιτικού σήμερα στη Βουλή (εκλέγεται από το 1974). Ομως, δεν έκλεισε την πόρτα στην οικογενειοκρατία. Αντιθέτως  έφερε στην επιφάνεια αυτό το μεγάλο πρόβλημα της ΝΔ, αλλά και των πολιτικών κομμάτων γενικότερα. Αρκεί να δει κανείς τη σημερινή Κ.Ο. της ΝΔ όπου είναι, μεταξύ άλλων ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, η Ολγα Κεφαλογιάννη, ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο Σίμος Κεδίκογλου, ο Κώστας Καραγκούνης, ο Χρήστος Δήμας, ο Κώστας Σκρέκας, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, οι οποίοι θα είναι υποψήφιοι και στις επόμενες εκλογές.
Πάντως μέχρι στιγμής, η οικογενειοκρατία δεν πολεμιέται στη ΝΔ και είναι χαρακτηριστικός ο εξής κατάλογος: Στη Β’ Αθηνών έχει λάβει το χρίσμα ο Νίκος Κωστόπουλος (ήταν υποψήφιος και το 2015), γιος του Δημήτρη Κωστόπουλου.
 Τη μάχη του σταυρού θα δώσει, όπως έχει προεξοφληθεί, η δικηγόρος Ιωάννα Γκελεστάθη, κόρη του πρώην υπουργού Νίκου Γκελεστάθη, ενώ ως σίγουρη υποψήφια κινείται – και μάλιστα έντονα – η Ντόρα Πάλλη, κόρη της πρώην υπουργού και ιστορικού στελέχους της ΝΔ Φάνης Πάλλη-Πετραλιά.
Στην  Α’ Πειραιά το χρίσμα έλαβε ο Γιάννης Μελάς, γιος του πρώην βουλευτή Παναγιώτη Μελά.
Στην Αιτωλοακαρνανία έχει κλειδώσει, εκτός και εάν αλλάξει άποψη και δεν επιθυμεί τελικά να πολιτευθεί, ο στενός σύμβουλος και προσωπικός φίλος του κ. Μητσοτάκη, ο πρώην βουλευτής του νομού Σπήλιος Λιβανός, γιος του Διονύση Λιβανού. Ενδιαφέρον έχει δείξει για τη λίστα στον Νομό Αιτωλοακαρνανίας και ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, γιος του πρώην υφυπουργού Εργασίας Νίκου Αγγελόπουλου. 
Στην Αρτα το όνομα που έχει κλείσει θέση είναι του Ντίνου Παπαδημητρίου, εγγονού του βουλευτή της ΕΡΕ και της ΝΔ. Στην Καρδίτσα δεν αποκλείεται να ενταχθεί ξανά στα ψηφοδέλτια ο πρώην βουλευτής Γιώργος Αναγνωστόπουλος, γιος του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης Θόδωρου Αναγνωστόπουλου. 
Στον Εβρο υπάρχει πιθανότητα να είναι υποψήφια η Μελίνα Δερμεντζοπούλου, κόρη του πρώην υφυπουργού Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου. Επίσης, συζητούνται τα ονόματα της Φωτεινής Θαλασσινού, κόρης του πρώην βουλευτή Θαλασσινού Θαλασσινού για τη Σάμο, ενώ ερωτηματικό υπάρχει εάν τελικά θα είναι υποψήφια η Εύη Τατούλη, κόρη του περιφερειάρχη και πρώην βουλευτή Πέτρου Τατούλη.
 Στη Μαγνησία ενδέχεται να είναι στο ψηφοδέλτιο ο Σταύρος Νάκος, γιος του πρώην υφυπουργού Θανάση Νάκου,ενώ έχει κλειδώσει και η υποψηφιότητα του Νικήτα Καρτάλη-Παπαντωνίου.
 Ερωτηματικό είναι εάν στις λίστες θα τοποθετηθεί, αν και οι πιο μυημένοι το αποκλείουν, και ο Φοίβος Μπεκίρης, αδελφός του Μιχάλη Μπεκίρη, πρώην βουλευτή και νυν διευθυντή του πολιτικού γραφείου του κ. Μητσοτάκη, και γιος του πρώην υπουργού επί κυβερνήσεων Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Σίγουρη είναι η υποψηφιότητα στα Τρίκαλα ενός πολύ νέου ανθρώπου, του Μικελή Χατζηγάκη, γιου του πρώην υπουργού Σωτήρη Χατζηγάκη.
Πάντως, για την υποψηφιότητα αυτή πολύ έντονη ήταν η αντίδραση του πρώην βουλευτή και πρώην δημάρχου Τρικάλων Μιχάλη Ταμήλου, ο οποίος σε παρέμβασή του είπε: Με κάθε συμπάθεια για τον νεαρό Χατζηγάκη , δεν είναι σωστό να καλλιεργούνται υπερβολικές προσδοκίες από μία Ελλάδα που για τα επόμενα δέκα χρόνια θα αγωνίζεται για την οικονομική επιβίωση. 
Η θέση μας είναι πολύ δύσκολη οικονομικά και γεωπολιτικά και υπάρχουν ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων για το κατάντημα της χώρας μας. 
Άλλωστε μπορεί να έχει ενημέρωση από πρώτο χέρι για τις ευθύνες όλων .