Ανεστάλη η επίσχεση εργασίας στον ΟΑΣΘ

Ανεστάλη η επίσχεση εργασίας στον ΟΑΣΘ

Οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) αποφάσισαν την αναστολή της επίσχεσης εργασίας μέχρι και την Τετάρτη. Αναμένουν την υλοποίηση της δέσμευσης του Αλέξη Τσίπρα, που το Σάββατο δεσμεύτηκε ότι την Δευτέρα θα μπουν υπογραφές προκειμένου να εκταμιευθεί το απαιτούμενο ποσό για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι.

Ο πρόεδρος του συνδικάτου των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης, δήλωσε πως υπάρχει η πεποίθηση «ότι ο πρωθυπουργός της χώρας θα τηρήσει τις δεσμεύσεις του και δεν θα χρειαστεί να βγούμε και πάλι στους δρόμους. Για εμάς οι κινητοποιήσεις είναι η έσχατη λύση». Ωστόσο, προειδοποίησε ότι αν οι 2.300 εργαζόμενοι δεν πάρουν τα λεφτά μέχρι την Τετάρτη, θα συνεδριάσουν εκ νέου την Πέμπτη, προκειμένου να επανακαθορίσουν τη στάση τους.

Παράλληλα, ο Δ. Τσερμενίδης υπογράμμισε ότι πέραν της καταβολής των δεδουλευμένων των εργαζομένων, κρίσιμο παραμένει το τι μέλλει γενέσθαι με τον ΟΑΣΘ από τον Ιανουάριο και μετά. «Είναι ανάγκη να γίνει επιτέλους ένας γόνιμος διάλογος για τον μέλλον και την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού», είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύτηκε απέναντι στους εργαζόμενους πως την Δευτέρα θα μπουν οι υπογραφές, προκειμένου να «ξεμπλοκάρουν» οι διαδικασίες και να κατατεθούν τα χρήματα τους.

.thepressproject.g