ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ

ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ

  • |

Η ΓΣΕΕ εκφράζει την πλήρη και κατηγορηματική αντίθεσή της στην κυβερνητική απόφαση για κατάργηση στην ουσία της Κυριακάτικης αργίας για τους εργαζόμενους στο εμπόριο, μέσα από τη νέα μνημονιακή δέσμευση για άνοιγμα των καταστημάτων 32 Κυριακές το χρόνο.
Η συγκεκριμένη απόφαση, η οποία εξυπηρετεί αποκλειστικά τις πολυεθνικές και τα πολυκαταστήματα, δίνει τη χαριστική βολή τόσο στους εργαζόμενους στο εμπόριο όσο και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του κλάδου.
Είναι ηλίου φαεινότερον ότι η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές το μόνο που θα επιφέρει είναι εξόντωση του κλάδου, περισσότερα λουκέτα, μεγαλύτερη ανεργία και μισθούς πείνας στις μεγάλες επιχειρήσεις και τις πολυεθνικές.
Τα αποτελέσματα εξάλλου του Κυριακάτικου ανοίγματος των καταστημάτων είναι πλέον μετρήσιμα και μη αμφισβητήσιμα. Πολλοί εργαζόμενοι στο εμπόριο, οι οποίοι εργάστηκαν Κυριακές, παραμένουν απλήρωτοι, ενώ δεν αυξήθηκε η καταναλωτική δαπάνη, με δεδομένο το γεγονός ότι η ελληνική οικογένεια δεν έχει έλλειψη χρόνου για αγορές αλλά έλλειψη χρημάτων.
Η Συνομοσπονδία βρίσκεται στο πλευρό της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ), η οποία προχωρά σε 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στο εμπόριο την ερχόμενη Κυριακή 7 Μαΐου και στην οποία μετέχουν, με αντίστοιχες αποφάσεις για κλειστά καταστήματα, ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ