Μια στρακουστρούκα στο Μανχάτταν, κύριο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ. Η σφαγή του Παλαιστινιακού λαού που συνεχίζεται, σχεδόν ανύπαρκτη είδηση.

Μια στρακουστρούκα στο Μανχάτταν, κύριο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ. Η σφαγή του Παλαιστινιακού λαού που συνεχίζεται, σχεδόν ανύπαρκτη είδηση.

  • |

Πρώτο θέμα σε όλα τα διεθνή –και στα «δικά» μας- ΜΜΕ το γεγονός ότι ένας σκατζαρισμένος 27χρονος από το Μπαγκλαντές, «εμπνεόμενος», σύμφωνα με την ειδησεογραφία, από την δράση του ISIS, ανατίναξε μια αυτοσχέδια στρακαστρούκα  σε τερματικό σταθμό λεωφορείων στο κέντρο του Μανχάτταν.

Θύματα σ’ αυτή την έκρηξη δεν υπήρξαν, παρά μόνο ο ελαφρός τραυματισμός του δράστη με αμερικάνικες αστυνομικές πηγές να εκτιμούν πως πιθανότατα αυτό συνέβη γιατί ο εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη πρόωρα. Στο άκουσμα αυτού του γεγονότος, όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα διέκοψαν το πρόγραμμα τους για να μεταδώσουν την είδηση, ενώ και οι «δικές» μας ειδησεογραφικές ιστοσελίδες δεσπόζει το θέμα.

Κάντε τώρα μια σύγκριση. Τις τελευταίες τέσσερις μέρες η Μέσα Ανατολή «βράζει» μετά την  απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ σαν πρωτεύουσα του Ισραήλ. Η εμπρηστική απόφαση του Τραμπ  ξεχείλισε την οργή των Παλαιστινίων που διαδήλωσαν σε μια σειρά πόλης. Το κράτος – τρομοκράτης της περιοχής αντέδρασε παρατάσσοντας απέναντι στους διαδηλωτές την στρατιωτική του μηχανή. Δολοφόνησε τέσσερις Παλαιστίνιους και τραυμάτισε πάνω από 1.000 ορισμένοι απ’ τους οποίους πολύ σοβαρά.

Αυτό το έγκλημα του Ισραήλ, το οποίο έγινε με τις «ευλογίες» του Τραμπ, για όλα τα ΜΜΕ θεωρήθηκε ανύπαρκτο. Ούτε έκτακτα δελτία ειδήσεων, ούτε πολιτικές αναλύσεις ούτε πηχυαίους τίτλους σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ. Στην καλύτερη περίπτωση να υπήρξε μια τηλεγραφικά αναφορά.

tsak-giorgis.blogspot.gr