«Wewontheurogroup», που μπορεί και να σημαίνει: «Καλέ πατώνεις;» | του Λευτέρη Τηλιγάδα

«Wewontheurogroup», που μπορεί και να σημαίνει: «Καλέ πατώνεις;» | του Λευτέρη Τηλιγάδα

Δεν ξέρω πόσοι και με ποια αγωνία ζούσαν λεπτό προς λεπτό, την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης στο eurogroup, αλλά είμαι σχεδόν βέβαιος ότι υπήρχαν και κάποιοι, ένας απ’ αυτούς κι εγώ, που χωρίς να ρίξουν τα χαρτιά ή να διαβάσουν τις προφητείες και τα φλυτζάνια, ήταν 100% σίγουροι, ότι τελικά… θα νικήσουμε.

  • του Λευτέρη Τηλιγάδα |  | red line

Θα ήταν των αδυνάτων αδύνατον άλλωστε, αυτός ο λυγερόκορμος κύριος με το σακίδιο στην πλάτη και τη μούρη της απονήρευτης αλεπούς, που βγήκε στο παζάρι, για να παζαρέψει με τα τσακάλια της ευρωπαϊκής στέπας την υποχρεωτική συμμετοχή μας ως καλοσιτεμένο ψαχνό στην ευρωπαϊκή τράπεζα της προκλητικής ωμοφαγίας τους, να μην τους κατατροπώσει.

Γι αυτό μην ψάχνεστε καθόλου… Για άλλη μια φορά νικήσαμε. Και τα λεφτά θα τους τα ξαναπάρουμε (8,5 δισ. ευρώ λέει), για να τους τα ξαναδώσουμε (7,5 δισ. ευρώ στις αρχές του Ιούλη), και τα υπόλοιπα θα μας μείνουν, για να μας τα δίνουν σιγά – σιγά «μέχρι να βρούμε ουρανό», που έλεγε κάποτε ο Πάριος, και ρήτρα ανάπτυξης θα κονομήσουμε, και Ευρώπη θα μείνουμε, για να μας βλέπει ο Σόιμπλε και να τρελαίνεται, και για μπάνια θα πάμε… κι ας μην πατώνουμε πουθενά.

Γιατί να ανησυχούμε; Ακόμα κι αυτή η ξινισμένη ολλανδική Κατίνα που κάνει καριέρα στις Βρυξέλες με το ψευδώνυμο, Ντάισελμπλουμ Γερούν, μαζί μας είναι. Στο τέλος του προγράμματος, είπε, θα υιοθετηθεί μία ρήτρα, που θα συνδέει το χρέος με τους ρυθμούς ανάπτυξης.  Έτσι, όταν η ανάπτυξη είναι υψηλότερη, «θα υπάρχει ταχύτερη αποπληρωμή» των δανείων και το αντίστροφο».
Δηλαδή εσείς αυτό το θεωρείτε λίγο; Γιατί το χρέος μπορεί σήμερα να μην είναι βιώσιμο, αλλά με το που θα μπει η ρήτρα, θα γίνει  για όλους εμάς «αποβιώσιμο», θέλει δε θέλει.

Σύμφωνα τώρα με έγκυρες πηγές του διαδικτύου, το υπουργείο πολιτισμού σε συνεργασία με τις κεντρικές επιτροπές των νεολαιών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ  προγραμματίζουν μια μεγάλη πολιτιστική περιοδεία σε όλα τα μεγάλα παραθαλάσσια αστικά κέντρα της χώρας, για να γιορτάσουν αυτή τη μεγάλη νίκη των αριστερών δυνάμεων στο eurogroup.

Θα πραγματοποιηθούν 69 βραδιές με γενικό τίτλο «wewontheurogroup». Σε αυτές θα πάρουν μέρος παραδοσιακά και λαϊκά μουσικά σχήματα του βουνού και του λόγγου, σύνολα εγχόρδων και τυμπάνων, παιδικές χορωδίες συνθημάτων, θα εκφωνηθούν πανηγυρικοί και θα οργανωθούν στρογγυλά τραπέζια, στα οποία θα αναλυθούν οι στρατηγικές που ακολουθήθηκαν από την ελληνική εκπροσώπηση, ενώ ταυτόχρονα θα διατεθούν εντελώς δωρεάν, γυρομπίφτεκα με σκορδαλιά, μπίρες και αναψυκτικά τα οποία θα προσφέρει ευγενικά το ίδρυμα Λάτση.

Μιλώντας στο «Red line», στέλεχος της νεολαίας των ΑΝΕΛ, δήλωσε πως κυρίαρχος στόχος των εκδηλώσεων είναι η αξιοπρεπής και περήφανη εκτόνωση του ελληνικού λαού, μετά την περίοδο άγχους που προηγήθηκε μέχρι την στιγμή του νικηφόρου αποτελέσματος της επίτευξης του 5ου κρυφού μνημονίου.

Ο εκπρόσωπος της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ συμπλήρωσε, ότι ήδη μεγάλη εταιρεία παραγωγής τηλεοπτικών προγραμμάτων στην οποία μετέχει ως αφανής εταίρος ο πρόεδρος της ΕΡΤ κ. Τσακνής, έχει αναλάβει την βιντεοσκόπηση των παραπάνω εκδηλώσεων, οι οποίες θα αναπαραχθούν σε dvd και θα πουληθούν την πρώτη Κυριακή του Σεπτέμβρη (3-9-2017) μαζί με την Κυριακάτικη «Αυγή». Η πλειοψηφία των εσόδων από αυτή τη δράση θα δοθούν για την οικονομική ενίσχυση των κοινωνικών παντοπωλείων της χώρας, ενώ το υπόλοιπο μέρους τους θα δοθεί ως ενίσχυση στις επενδυτικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο Ιβάν Σαββίδης για την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές ο Σύλλογος Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων και ο πρόεδρος των ξενοδόχων του νομού μας, με καινό διάβημά τους προς την κ. Λυδία Κονιόρδου διαμαρτυρήθηκε έντονα για την εξαίρεση από τον προγραμματισμό των εκδηλώσεων της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου, «η οποία», όπως δήλωσε ο Παναγιώτης Σόμπολος, «μπορεί να μην είναι παραθαλάσσιο αστικό κέντρο, αλλά κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν είναι παραλιμνοθαλάσσιο. Το γεγονός της μη συμμετοχής της Αιτωλικής πρωτεύουσας στον προγραμματισμό της κυβέρνησης», κατέληξε, «εγείρει ζητήματα απαξίωσης και αποκλεισμού, τα οποία η τοπική κοινωνία του Μεσολογγίου δεν μπορεί να ανεχθεί».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι κυβερνητικοί βουλευτές του νομού Βαρεμένος και Τριανταφύλλου, σε κενή ερώτησή τους προς την ΥΠΠΟ για το ίδιο ζήτημα, σημειώνουν, ότι «με πολλή μεγάλη δυσκολία ο επικεφαλής της παράταξης «Κοινωνία Μπροστά» και υποδιοικητής των υποδομών υγείας του νομού κ. Πάνος Παπαδόπουλος επιχειρεί να αποτρέψει την πρόθεση του Δημάρχου Μεσολογγίου να πετάξει το ΤΕΙ στη λιμνοθάλασσα, ως μια πρώτη εκδήλωση διαμαρτυρίας και αντίδρασης για τον απροκάλυπτο αυτό αποκλεισμό της τοπικής κοινωνίας από της γιορτές «wewontheurogroup».

Ο Τσίπρας να βάλει το χέρι του κι ο Μηλιάδης το τραγούδι.

Αφιερωμένο στην κ. Έφη (Αχ τσι όγλου)