Ενημερωτικό κιόσκι στο Καστελόριζο

Ενημερωτικό κιόσκι στο Καστελόριζο

  • |

Την εγκατάσταση ενός ηλεκτρονικού ενημερωτικού σταντ που θα δίνει πληροφορίες για τα μνημόνια θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Καστελόριζου, στο σημείο όπου το 2010 ο Γιώργος Παπανδρέου εκφώνησε την ιστορική ομιλία του ανακοινώνοντας την υπαγωγή της χώρας μας στο ΔΝΤ και τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης.

Η κίνηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της αξιοποίησης του λεγόμενου ‘μνημονιακού τουρισμού’ που γνωρίζει ολοένα και μεγαλύτερη αύξηση στη χώρα μας.

«Έχουμε πολύ κόσμο που έρχεται να δει το σημείο που ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ το 2010. Αυτό και το σημείο όπου εμφανίστηκε γυμνή η Βάνα Μπάρμπα στην ταινία Mediterraneo» λέει ο δήμαρχος του νησιού.

Στο σημείο που στάθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου θα τοποθετηθεί ειδικό κιόσκι στο οποίο οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν πόσο χρονών θα είναι τα δισέγγονα τους όταν βγει η χώρα από το μνημόνιο, να δουν ζωντανά το χρέος της χώρας να αυξάνεται καθώς και άλλες χρήσιμες πληροφορίες.

Τέλος, δίπλα ακριβώς από το κιόσκι θα λειτουργεί πωλητήριο στο οποίο οι επισκέπτες θα μπορούν να αγοράσουν αναμνηστικά μπλουζάκια και τζόκεϊ με φράσεις όπως ‘λεφτά υπάρχουν’ ‘θα σκίσουμε τα μνημόνια’ και άλλα καλοκαιρινά είδη.


tovatraxi