“ΚΑΥΤΟΣ” Ο CURRY, ΣΑΡΩΤΙΚΟΙ ΟΙ WARRIORS

“ΚΑΥΤΟΣ” Ο CURRY, ΣΑΡΩΤΙΚΟΙ ΟΙ WARRIORS

  • |

Έπειτα από δύο διαδοχικά συγκλονιστικά παιχνίδια σε Dallas και Houston, τα οποία κρίθηκαν στις λεπτομέρειες, ο Steve Kerr ανησυχούσε για τον τρόπο που θα αντιδράσει η ομάδα του σε ένα ματς που είχε ώρα έναρξης στις 12:30 το μεσημέρι στην δυτική ακτή. Όπως αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος, τσάμπα ανησυχούσε. Ένα δωδεκάλεπτο κυριαρχικού μπάσκετ αποδείχθηκε αρκετό για τους “πολεμιστές”, οι οποίοι άνοιξαν τη διαφορά μέχρι τους 30 πόντους στην τρίτη περίοδο και νίκησαν πολύ εύκολα τους Clippers 121-105, φτάνοντας τις 4 σερί νίκες συνολικά και τις 10 στη σειρά εκτός έδρας.

 

Το Golden State δεν χρειάστηκε καν τη συνδρομή του -τραυματία- Kevin Durant. Ο Stephen Curry έφτανε και περίσσευε. Ο σούπερ σταρ του Golden State σημείωσε φετινό ατομικό ρεκόρ πόντων (45) και δεν χρειάστηκε να παίξει καν στην τέταρτη περίοδο! Ο Curry είχε 15/16 βολές, 3/5 δίποντα και 8/16 τρίποντα στα 30 λεπτά που αγωνίστηκε και ήταν ο κύριος υπεύθυνος για το ξέσπασμα που έκαναν οι πρωταθλητές στην τρίτη περίοδο, όταν “άνοιξαν” διάπλατα τη διαφορά, η οποία έφτασε μέχρι και το +30 (103-73) στο 35′.

 

Διάσειση ο Blake Griffin

 

Και να φανταστεί κανείς ότι το Golden State δεν ήταν καν σε… καλή επιθετική βραδιά, καθώς σούταρε με ποσοστό 41,5% εντός πεδιάς και έχασε 26 από τα 39 τρίποντα που επιχείρησε στο Staples Center… Με τα προβλήματα που είχαν οι Clippers, βέβαια, δεν θα μπορούσαν να είναι περισσότερο ανταγωνιστικοί. Κι αυτό πέρα από τους απόντες Gallinari, Beverley, Rivers και Teodosic, o Doc Rivers είδε και τον Blake Griffin να τίθεται εκ νέου εκτός μάχης λόγω της διάσεισης που υπέστη στο τέλος του πρώτου δωδεκάλεπτου, όταν χτύπησε στον αγκώνα του JaVale McGee.

 

Ο Griffin έμεινε ξαπλωμένος στο παρκέ για αρκετά λεπτά, πριν μεταφερθεί εκτός αγωνιστικού χώρου. Δεν επέστρεψε ξανά στο γήπεδο. Πολύ σύντομα “εκτός” αγώνα τέθηκε και η ομάδα του, η οποία γνώρισε την 12η συνεχόμενη ήττα στις αναμετρήσεις με το Golden State… Ο Lou Williams (23 πόντοι) ήταν για πολλοστή φορά φέτος ο κορυφαίος των Clippers, ενώ καλή εμφάνιση έκαναν και οι DeAndre Jordan (15 πόντοι, 11 ριμπάουντ) , Tyrone Wallace (13 πόντοι).

πηγη:sport24