ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ ΚΕΡΑΜΙΔΑ: Οι μεγάλες ντροπές της Πάτρας (σε σχέση με την πορεία)

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ ΚΕΡΑΜΙΔΑ: Οι μεγάλες ντροπές της Πάτρας (σε σχέση με την πορεία)

  • |

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΝΤΡΟΠΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

Δεν ήταν μόνο ένα μέρος της αντιπολίτευσης του Δήμου που ήταν απέναντι στην πορεία αγώνα κατά της ανεργίας. Άλλωστε, δεν περίμενε κανείς να υποστηρίξει η Δεξιά μια τέτοια πρωτοβουλία, καθώς ιδεολογικά είναι αντίθετη με την πάλη των τάξεων. Το ίδιο ισχύει και με τις πασοκογενείς δημοτικές παρατάξεις, οι οποίες, εδώ και πολλά χρόνια, έχουν ασπαστεί τον νεοφιλελευθερισμό. Ούτε είναι έκπληξη που δεν στήριξε ο νεομνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ , ο οποίος έδωσε μάχη ώστε να μην τσαλακωθεί το φουλάρι του Κατρούγκαλου ! Γι αυτό και κρυφοκοιτούσαν απογοητευμένοι την πορεία από τις γρίλιες των παραθύρων τους ,αφού διαψεύστηκε οικτρά και η πρόβλεψή τους ότι ΄΄ η πορεία θα καταλήξει στο Σύνταγμα χωρίς ανέργους και εργαζόμενους΄΄
Αυτοί όλοι βέβαια, θα κριθούν πολιτικά όταν έρθει η ώρα…
Ωστόσο, τη μεγαλύτερη ντροπή νιώθει κανείς για κοινωνικούς φορείς της πόλης, όπως :

* Εργατουπαλληλικό Κέντρο Πάτρας, το οποίο -υποτίθεται – εκπροσωπεί 50.000 άνεργους πατρινούς κι όχι μόνο δεν στήριξε, αλλά πολέμησε κιόλας την κινητοποίηση.

* Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας, δεν διέθεσε ούτε ένα γιατρό για την ιατρική κάλυψη της πορείας ! Κι όμως, 600 πατρινοί γιατροί μετανάστευσαν τα τελευταία χρόνια, για να βρουν μεροκάματο.

* Δικηγορικός Σύλλογος Πάτρας, ούτε μια ανακοίνωση στήριξης, αυτοί που εδώ και καιρό, πιάνονται χεράκι χεράκι διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό – φορολογικό, ζητώντας συμπαράσταση.

* ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος, ΄΄ ούτε φωνή ούτε ακρόαση΄΄ από αυτούς που εκπροσωπούν χιλιάδες άνεργους Μηχανικούς.

* Πανεπιστήμιο Πατρών, η Διοίκηση έκανε πως δεν πήρε χαμπάρι , γι αυτό και δεν ψέλλισε το παραμικρό για την πορεία. Είχαν την προσοχή τους στα ευρωπαικά προγράμματα της αρπαχτής, αδιαφορώντας για το αν παράγουν άνεργους επιστήμονες. Την ντροπή της Διοίκησης, ξέπλυναν οι ίδιοι οι φοιτητές, που συμμετείχαν μαζικά.

• Εμπορικός Σύλλογος Πατρών, δεν τον άγγιξε αυτή η υπόθεση, αλλά σε λίγες μέρες, θα κλαψουρίζουν για τον μειωμένο πασχαλινό τζίρο, καθώς οι άνεργοι δεν θα σπεύσουν να γεμίσουν τα ταμεία των μαγαζιών τους.

• ΕΣΗΕΠΗΝ, το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων, δείλιασε στην έκδοση ακόμα και μιας ανακοίνωσης – στήριξης, συνεχίζοντας την παράδοση, που τη θέλει συντηρητική. Είναι, όμως, η Ένωση Συντακτών με τον μεγαλύτερο αριθμό ανέργων.

Αυτοί είναι, σε γενικές γραμμές, οι κοινωνικοί φορείς της ντροπής που… σφυρίζουν αδιάφορα για τη μάστιγα της εποχής και υποκριτικά παρεμβαίνουν κάποιες φορές, μιλώντας για τραγωδίες ανθρώπων που εκπροσωπούν συνδικαλιστικά.