Παραδόθηκε το έργο της Παράκαμψης «Δάφνη Κεραμιδιά»

Παραδόθηκε το έργο της Παράκαμψης «Δάφνη Κεραμιδιά»

  • |

Ένα σημαντικό έργο, πάγιο αίτημα των κατοίκων και των φορέων της Ηλείας, η παράκαμψη Δάφνης – Κεραμιδιάς που συνδέει την Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου με την Εθνική Οδό Πατρών – Τριπόλεως (πρώην «111») διαμέσου της Αμαλιάδας, παραδόθηκε σήμερα προς χρήση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 7.165.118,46 ευρώ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2007-2013.

«Στόχος μας είναι να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων, να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά θέματα οδικής ασφάλειας των οδηγών που κινούνται σε αυτούς τους δρόμους, αλλά κυρίως να συνδέσουμε τα χωριά της περιοχής με τον κεντρικούς οδικούς άξονες Πάτρα – Τρίπολη και Πάτρα – Πύργος» επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας προσθέτοντας πως «μια τέτοια παρέμβαση είναι ιδιαιτέρως σημαντική, καθώς θα εξαλείψει τους κινδύνους και τις όποιες καθυστερήσεις».
Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στη μεγάλη προσπάθεια που συνεχίζεται με έργα και παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, στην Αχαΐα, στην Ηλεία και στην Αιτωλοακαρνανία, ώστε να θωρακιστεί η οδική ασφάλεια τόσο στο εθνικό όσο και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας: «Καθημερινά μαχόμαστε, με τα όποια προβλήματα, εν μέσω κρίσης, να συντηρήσουμε εμείς δρόμους που ήταν παρατημένοι εδώ και πολλά χρόνια. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε όσο περισσότερα χρήματα μπορούμε, για τα οδικά μας δίκτυα».
Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος σημείωσε πως «έγινε μια ουσιαστική παρέμβαση και χαράχθηκε νέος δρόμος ώστε να διευκολυνθούν οι κάτοικοι μιας ιδιαίτερης και σημαντικής περιοχής της Ηλείας, όπως είναι η Πηνεία, και να αναπτυχθεί η οικονομική και κοινωνική ζωή. Προχωράμε στην εκπόνηση δύο ακόμα μελετών για δυο τμήματα του ίδιου δρόμου, διεκδικώντας χρηματοδοτήσεις για την υλοποίησή τους».

Στην αυτοψία στο σημείο μαζί με τον Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα και τον Αντιπεριφερειάρχη Γ. Γεωργιόπουλο, βρέθηκαν οι Αντιπεριφερειάρχες Οικονομικών και Αξιοποίησης Περιουσίας Χαράλαμπος Αριστειδόπουλος και Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Μπράμος, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, τοπικοί εκπρόσωποι, διευθυντικά στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Ηλείας κ.α.

Το έργο

Το έργο αφορά την κατασκευή του τμήματος Δάφνη – Κεραμιδιά (παραλλαγή από ΧΘ: 0+270 έως ΧΘ: 4+889,90) της Επαρχιακής οδού Δάφνη – Ε.Ο. 111, συνολικού μήκους 5,43 χιλιομέτρων, μαζί με τα υπόλοιπα προβλεπόμενα υποέργα.

Με την κατασκευή αυτού του έργου επιτυγχάνεται η βελτίωση των συνθηκών της διαμπερούς κυκλοφορίας της οδού Δάφνη – Κεραμιδιά, καθώς και η βελτίωση της σύνδεσης των οικισμών της Δάφνης, του Κρυονερίου, της Κεραμιδιάς και της Δαφνιώτισσας.

Το έργο προβλέπει την κατασκευή της οδού «Δάφνη – Κεραμιδιά» από τη ΧΘ: 0+270 έως την ΧΘ: 4+889,90, ήτοι μήκος 4.619,90 μέτρα, της οδού αποκατάστασης σύνδεσης στον οικισμό της Δάφνης που αποτελεί παραλλαγή της υφιστάμενης οδού από και προς τον οικισμό, σε μήκος 407,85 μέτρων και της οδού προς Κρυονέρι και την οδό Κεραμιδιά – Δαφνιώτισσα που αποτελούν αποκατάσταση του υφιστάμενου τοπικού οδικού δικτύου για τη σύνδεση των οικισμών, σε μήκος 153,50 μέτρων και 300,00 μέτρων αντίστοιχα, καθώς και την κατασκευή των οδών αποκατάστασης της σύνδεσης της παλαιάς επαρχιακής οδού από και προς τον οικισμό Δάφνης και της Δημοτικής οδού από και προς τον οικισμό Δαφνιώτισσα, σε μήκος 77,35 μέτρων και 171,47 μέτρων αντίστοιχα.