«Έκρηξη» επενδύσεων στη Μεσσηνία

«Έκρηξη» επενδύσεων στη Μεσσηνία

Αύξηση του τουρισμού φέρνει νέες ξενοδοχειακές μονάδες σε ολόκληρη τη Μεσσηνία. Έξι νέα ξενοδοχεία στην Καλαμάτα. Μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στο δήμο Πύλου – Νέστορος. Στον τουριστικό χάρτη του Νομού μπαίνει δυναμικά ο δήμος Μεσσήνης. Αυξημένο ενδιαφέρον από σημαντικούς επιχειρηματίες για το παραλιακό μέτωπο της Τριφυλίας.

Σημαντικές επενδύσεις στην τουριστική αγορά αναμένεται να υλοποιηθούν τα ερχόμενα δύο χρόνια στη Μεσσηνία. Οι επενδύσεις αυτές θα δώσουν τεράστια ώθηση στην υπάρχουσα τουριστική δυναμική του Νομού μετατρέποντάς τον σε πρωταγωνιστή.

Επενδύσεις στην Καλαμάτα

Τους επόμενους μήνες αναμένεται να ολοκληρωθούν σημαντικές επενδύσεις στην περιοχή της Καλαμάτας. Ήδη έχει δρομολογηθεί η κατασκευή νέων ξενοδοχειακών μονάδων που θα αυξήσουν σημαντικά τα διαθέσιμα δωμάτια. Το ερχόμενο καλοκαίρι αναμένεται να λειτουργήσει το νέο 5άστερο ξενοδοχείο στη δυτική παραλία (Κορδίας). Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο θα έχει δυναμικότητα 99 κλινών και αναμένεται να μεταμορφώσει ριζικά την ευρύτερη περιοχή. Παράλληλα, έχει ξεκινήσει η ανακαίνιση και η μετατροπή δύο κτιρίων σε ξενοδοχεία στην ευρύτερη παραλιακή ζώνη της Καλαμάτας.

Τα κτίρια βρίσκονται στην οδό Ναυαρίνου και στην οδό Κρήτης και αναμένεται να λειτουργήσουν τους επόμενους μήνες. Την ίδια στιγμή αναμένεται η ολοκλήρωση μιας σημαντικής ακόμα τουριστικής επένδυσης στη Βέργα. Επίσης, εξελίξεις αναμένονται σε σχέση με την κατασκευή νέου ξενοδοχείου στο εμβληματικό κτίριο του παλιού «Αμέρικα» στην οδό Ναυαρίνου. Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο θα είναι δυναμικότητας 53 κλινών.

Παράλληλα σε τροχιά υλοποίησης έχουν μπει και νέες επενδύσεις μικρότερου βεληνεκούς, αλλά απολύτως αναγκαίες. Στο πλαίσιο αυτό ολοκληρώνεται η ανακαίνιση του κτιρίου που στεγάζονταν το ξενοδοχείο «Βασιλικόν». Τέλος, σημαντικό επιχειρηματικό ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί για την αξιοποίηση και άλλων κτιρίων που ανήκουν στο δήμο Καλαμάτας, τα οποία θα μπορούσαν να δοθούν για τουριστική αξιοποίηση.

Το «βαρύ πυροβολικό»

«Έκρηξη» τουριστικών επενδύσεων θα έχουμε το επόμενο χρονικό διάστημα στους δήμους Πύλου – Νέστορος και Μεσσήνης. Στους δυο αυτούς δήμους υλοποιηθούν πρότζεκτ υψηλού επιπέδου που θα ανεβάσουν το τουριστικό επίπεδο της Μεσσηνίας συνολικά.

Στο δήμο Πύλου – Νέστορος τα επόμενα χρόνια αναμένεται να συντελεστεί μια κοσμογονία με πρωταγωνιστή την εταιρεία ΤΕΜΕΣ. Στους άμεσους σχεδιασμούς της εταιρείας είναι η δημιουργία νέων ξενοδοχειακών μονάδων και καταλυμάτων σε εκτάσεις που συνολικά ξεπερνούν τα 6.500 στρέμματα. Το Navarino Hills, το Navarino Waterfront και το Νavarino Bay αναμένεται να αλλάξουν άρδην τον τουριστικό χάρτη της περιοχής μετατρέποντάς της σε τόπο υψηλού τουριστικού επιπέδου.

Στο δήμο Μεσσήνης, επίσης, αναμένεται να αναπτυχθούν δύο σημαντικές τουριστικές μονάδες. Ο λόγος για το Grace Kalamata (οικογένεια Λογοθέτη) και για το Navarino Blue (οικογένεια Κωνσταντακόπουλου). Η πρώτη μονάδα θα διαθέτει 125 κλίνες και 40 βίλες και ο προϋπολογισμός της κατασκευής της ξεπερνά τα 80.000.000 ευρώ. Η δεύτερη μονάδα μεταξύ άλλων θα διαθέτει ξενοδοχεία 5 αστέρων η δυναμικότητα των οποίων θα φτάνει τις 1500 κλίνες.

Επενδυτές σε αναμονή

Την ίδια στιγμή μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον υπάρχει και από άλλους επιχειρηματίες, οι οποίοι παρακολουθούν τις εξελίξεις στη Μεσσηνία με μεγάλη προσοχή. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται η περιοχή του παραθαλάσσιου τμήματος της Μεσσήνης, καθώς και αυτό της Τριφυλίας. Το αν το επιχειρηματικό ενδιαφέρον για τις περιοχές αυτές θα μετατραπεί σε επενδύσεις θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την τελική έκβαση του ζητήματος της κατασκευής του οδικού άξονα Καλαμάτα – Ριζόμυλος και Καλό Νερό – Τσακώνα. Επίσης, σημαντικό ρόλο στην είσοδο νέων μεγάλων παικτών στην τουριστική αγορά της Μεσσηνίας θα παίξουν και οι εξελίξεις που αφορούν την αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καλαμάτας.


messiniapress