Α.Ε.Κ. Διεκδικούμε αιρετό σε ΠΥΣΔΕ – ΑΠΥΣΔΕ

Α.Ε.Κ. Διεκδικούμε αιρετό σε ΠΥΣΔΕ – ΑΠΥΣΔΕ

Α.Ε.Κ.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ & ΑΠΥΣΔΕ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ

Στηρίζεται από τις Αγωνιστικές Παρεμβάσεις, Συσπειρώσεις-Κινήσεις Δ.Ε.

 

Γύρνα την πλάτη σου στον παλιό και νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό!

Επιλέγουμε ανυπότακτο αιρετό για αντιδιαχείριση – στέλνουμε μήνυμα σε όλους…    

Συναδέλφισσα, συνάδελφε

Από τότε που εμφανίστηκε ο νεοσυνδικαλισμός, η ρήξη και η σύγκρουση με τις δομές της αστικής διοίκησης σε όλα τα επίπεδα και την πολιτική εξουσία, αυτό σταμάτησε και αντικαταστάθηκε με την ταξική συμφιλίωση. Στην εποχή που το φαίνεσαι είναι σημαντικότερο του «είναι» οι συνδικαλιστικές δυνάμεις συνδέονται με τον αριθμό των ψήφων και όχι με το κατά πόσο οι εκπρόσωποι των δυνάμεων αυτών υπερασπίζονται την πραγματική ενότητα και τα συμφέροντα της τάξης τους. Οι ΕΛΜΕ του νομού έχουν πάψει να λειτουργούν μαζικά και να παρεμβαίνουν καταλυτικά στις όποιες αποφάσεις του ΠΥΣΔΕ. Κανένας δεν γνωρίζει τίποτε για την λειτουργία του Υ.Σ. Ο κάθε συνάδελφος το παλεύει μόνος του όταν και όπως μπορεί, αφού δεν μπορεί να στηριχθεί στα συνδικαλιστικά όργανα, με αποτέλεσμα να υπάρχει η απαξίωση στον υποταγμένο συνδικαλισμό!

Έχει εγκαταλειφθεί πλήρως κάθε προσπάθεια συσπείρωσης των συναδέλφων και ανόρθωσης του σωματείου, από όλους αυτούς που ζητούν τώρα την ψήφο μας ξανά, για να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο τους και στα υπηρεσιακά μας θέματα και αυτό δεν είναι μομφή απόλυτα σε πρόσωπα αλλά σε πολιτικοσυνδικαλιστικές συμπεριφορές και πρακτικές των παρατάξεών τους.

Οι ηγεσίες των πλειοψηφιών του κυβερνητικού συνδικαλισμού σε όλα τα μεγάλα γεγονότα του κλάδου ουσιαστικά ήταν απών, όπως και σήμερα, ακολουθούν τις κομματικές γραμμές σε βάρος εκείνων που τους εκλέγουν για να τους υπερασπιστούν….  

«Δυστυχώς» είχαμε διαβλέψει, χρόνια πριν όλα αυτά τα δεινά που ήρθαν, αλλά μάλλον δεν γίναμε πιστευτεί από τους συναδέλφους, που ίσως «παρασύρθηκαν από τις σειρήνες της εξουσίας και τις ατομικές λύσεις, που τους πρόσφεραν οι αιρετοί της εποχής. Οι δυνάμεις της ανυπότακτης πτέρυγας του κλάδου συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε τις αγωνιστικές παρακαταθήκες του εκπαιδευτικού κινήματος ενάντια στην αξιολόγηση, στη μαθητεία, στην αντιεκπαιδευτική πολιτική.

Στις εκλογές στις 2 Νοεμβρίου 2016 για την ανάδειξη αιρετών για το ΠΥΣΔΕ Αιτωλ/νίας οι συνάδελφοι της ΛΑΕ που «σκίζουν» τα ιμάτιά τους ενάντια στα μνημόνια και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, συμμάχησαν (για να επιβιώσουν;) για μια ακόμη φορά με τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ και με διάφορους λαθρεπιβάτες της εξουσίας, ενώ στο ΑΠΥΣΔΕ και ΚΥΣΔΕ μετατρέπονται σε «Αγωνιστική Ριζοσπαστική Ενότητα» και κατεβαίνουν «αυτόνομα»! Μια ακόμη αντίφαση, αυτή των συναγωνιστών της ΛΑΕ….

Τους θυμίζουμε ότι τα τελέσφορα «κινήματα» γεννιούνται, δεν σχεδιάζονται. Έχουν πρώτο στόχο την αξιοπρέπεια και όχι την ευπορία, όπως είπε και ο Χ. Γιανναράς. 

Η τοπική ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑ.Ε) που αποσκοπεί τελικά; Μήπως στην ανάπτυξη του εκπαιδευτικού κινήματος, με αυτούς που έχουν παραιτηθεί και αποστρατευθεί; Άραγε τότε ποιοι είναι οι λόγοι που κατεβαίνουν χωριστά στο ΑΠΥΣΔΕ και ΚΥΣΔΕ οι συνάδελφοι της «Αγωνιστικής Ριζοσπαστικής Ενότητας» από τους πρώην συντρόφους τους;  Έχουν παραιτηθεί οι συνάδελφοι της ΛΑΕ ή δηλώνουν αδυναμία συγκρότησης του αντιμνημόνιακού μετώπου που διακηρύττουν;

Οι συνάδελφοι της ΛΑΕ αυταπατώνται εάν θεωρούν ότι «χτίζουν» πλατύ εκπαιδευτικό μέτωπο με την κυβερνητική παράταξη, που αποδέχθηκε και στηρίζει το 3ο μνημόνιο και πασχίζουν οι συνάδελφοι αυτοί με νύχια και με δόντια για την εφαρμογή των αντιδραστικών προαπαιτούμενων, μαζί με την ΔΑΚΕ στην ΟΛΜΕ. Αυτή η κοινή κάθοδο στο ΠΥΣΔΕ Αιτωλ/νίας εκτός ότι φανερώνει τον κυβερνητικό τους παραγοντισμό, που θέλουν να διατηρήσουν όλοι μαζί, παράλληλα συσκοτίζουν και αποκρύπτουν το γεγονός ότι οι συνάδελφοι της κυβερνητικής παράταξης ΣΥΜΜΑΧΙΑ τοπικά και των ΣΥΝΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ) κεντρικά, αποτελούν το βασικό εκφραστή και υποστηρικτή της κυβερνητικής πολιτικής του 3ου μνημονίου. Αλήθεια πως δικαιολογούν αυτή την αντίφασή τους οι συνάδελφοι της ΛΑΕ;

Αυτοί που εξαργυρώνουν τις συνδικαλιστικές τους θητείες σε κυβερνητικούς θώκους και στα ευρύχωρα γραφεία του διοικητικού και κρατικού μηχανισμού για να υπηρετήσουν ανοιχτά όλη τη μνημονιακή πολιτική (είναι διορισμένοι από την κυβέρνησης σε Υ.Σ.), ζητούν τη ψήφο μας να εκλεγούν και αιρετοί ταυτόχρονα! Με την υπογραφή των δικών τους γνώριμων συνδικαλιστικών στελεχών έκλεισαν φέτος τμήματα τομέων των ΕΠΑΛ, εκτοπίζουν τους εκπαιδευτικούς σε τρία και ακόμα πέντε  σχολεία. Αυτοί δεν είναι που υπογράφουν τις περικοπές συντάξεων. Υπερασπίζονται απροκάλυπτα την κυβερνητική πολιτική. Προσπαθούν να πείσουν για τα υποτιθέμενα “θετικά μέτρα” της πολιτικής της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας. Βάζουν κάθε είδους εμπόδια στην ανάπτυξη μαζικών και αποφασιστικών αγώνων. Υποτάσσουν το συνδικαλιστικό κίνημα στη λογική των “μικρών και ρεαλιστικών στόχων”, εντός του πλαισίου της κυβερνητικής πολιτικής και στηρίζουν τη διοίκηση ενώ στα ΠΥΣΔΕ-ΑΠΥΣΔΕ-ΚΥΣΔΕ κρύβονται πίσω από διατάγματα του «σουλτάνου» Φίλη.

Πίσω από τα ψεύτικα λόγια και τη δημαγωγία της ΔΑΚΕ, κρύβεται η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος. Έβαλαν πλάτη στην προώθηση και εφαρμογή αυτής της πολιτικής, μέσα από τη μακρόχρονη παρουσία τους στα Υπηρεσιακά Συμβούλια είτε ως αιρετοί ή ως διορισμένα μέλη. Η κοινή στάση ΣΥΡΙΖΑ-ΔΑΚΕ αποδεικνύει πως πίσω από τις όψιμες αντιπαραθέσεις και τη δημαγωγία, στην πράξη υπηρετούν και υποστηρίζουν την ίδια πολιτική. Η ΔΑΚΕ θέλει τον κλάδο υποταγμένο και αδρανή, υπηρετώντας την πορεία της κυβερνητικής επανόδου της ΝΔ πάνω στα αποκαϊδια της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως δεν τους αρκούν αυτά! Σαμποτάρουν ανοιχτά κάθε απόπειρα ανασυγκρότησης του εκπαιδευτικού κινήματος στη βάση του, κάθε προσπάθεια που δίνει το λόγο και την πρωτοβουλία στους συναδέλφους που πληρώνουν το μάρμαρο των μνημονικών πολιτικών στα σχολεία, κάθε πρωτοβουλία που στοχεύει στην ανακοπή των συνεχιζόμενων περικοπών, στον περιορισμό και την κατάργηση των μετακινήσεων σε 2-3 & 5 σχολεία, στην έγκριση ολιγομελών τμημάτων στα ημερήσια και εσπερινά ΕΠΑΛ, στις ομάδες προσανατολισμού κλπ, για  παιδαγωγικούς και κοινωνικούς λόγους.

Συναινούν καθαρά στο κλείσιμο δεκάδων σχολείων και σαν πρώτο βήμα εφαρμόζουν και επιζητούν από τους συναδέλφους να εμπεδώσουν την κινητικότητα και την αποεκπαίδευση για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Στις λαϊκές οικογένειες προβάλουν ως μονόδρομο τον ιδιωτικοοικονομικό τρόπο διαβίωσης!

Η αθλιότητά τους δεν έχει όριο. Η αθλιότητά τους δεν έχει προηγούμενο. Και στο απολύτως εύλογο, απολύτως πολιτικό και εξόχως ευγενικό – όταν έχεις να κάνεις με τέτοια αθύρματα – ερώτημα «ρε ξεφτίλες, υπάρχει τελικά όριο στην ξετσιπωσιάς σας;», η απάντηση είναι σαφής: Όχι, δεν υπάρχει.

Να μην καθίσουμε με σταυρωμένα χέρια! Να πάρουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων από τις μικρές ή μεγάλες γραφειοκρατίες των ΕΛΜΕ και της ΟΛΜΕ! Το σχολείο της αγοράς και των ταξικών φραγμών δεν συντηρείται άλλο. Ανατρέπεται, μαζί με την δημιουργία ενός πρωτοπόρου κι αμφισβητησιακού κινήματος της μαθητιώσας νεολαίας και των εργαζόμενων.

Μετά όλων αυτών και για όσα ο κάθε συνάδελφος βιώνει προσωπικά – καθημερινά – στο σχολείο του, πως γίνεται να υπάρξουν υποστηρικτές όλων αυτών των πρακτικών;

Ε, τότε για ότι πάθουμε εμείς θα φταίμε..! 

«Κάνε άλμα πιο γρήγορο από τη φθορά» 

ή αλλιώς «τρέχα πιο γρήγορα συνάδελφε! Ο παλιός κόσμος σε καταδιώκει !» 

17-10-2016

Διεκδικούμε αιρετό σε ΠΥΣΔΕ – ΑΠΥΣΔΕ              

Α.Ε.Κ.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

…για ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ & ΑΠΥΣΔΕ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ