Ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για την επέτειο τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Στις 18 Σεπτεμβρίου 2013, η εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, που έως και σήμερα παριστάνει το πολιτικό κόμμα, έδειξε για ακόμη μια φορά το πραγματικό της πρόσωπο. Στοχοποίησε τον Παύλο Φύσσα, γνωστό για τις αντιφασιστικές πεποιθήσεις και την αντιφασιστική του δράση, έστησε ενέδρα σε αυτόν και την παρέα του στο Κερατσίνι, και έδωσε την ευκαιρία στο μέλος της Γ. Ρουπακιά να τον δολοφονήσει εν ψυχρώ. Το συγκεκριμένο περιστατικό στάθηκε αφορμή, για να ξεκινήσει η δίκη της Χρυσής Αυγής, στην οποία εμπλέκονται όλα τα κορυφαία στελέχη και πάμπολλα μέλη της, αντιμετωπίζοντας σοβαρότατες κατηγορίες για σειρά κακουργημάτων.

Η εξέλιξη της δίκης απο-νομιμοποίησε τη Χρυσή Αυγή στις συνειδήσεις των περισσότερων πολιτών και την οδήγησε για ένα μεγάλο διάστημα στο περιθώριο. Σήμερα, οι οπαδοί του νεοναζιστικού μορφώματος επιχειρούν να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος και να αποκτήσουν ξανά ακροατήριο. Με επιθέσεις σε πρόσφυγες και μετανάστες, με βανδαλισμούς ελεύθερων κοινωνικών χώρων, με δημόσιο λόγο γεμάτο ρατσιστικό μίσος, κάνουν αισθητή την παρουσία τους και μας υπενθυμίζουν ότι η μάχη κατά του φασισμού πρέπει να είναι καθημερινή.

Την Δευτέρα 18/9, στην επέτειο τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του Φύσσα, η οικογένειά του καλεί σε αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι. Ως Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζουμε αυτή την κινητοποίηση, για να τιμήσουμε τη μνήμη του Παύλου και όλων εκείνων που έχουν υποφέρει από το σκοτάδι του φασισμού, κυρίως όμως γιατί θεωρούμε ότι ο φασισμός τρέφεται από την αδράνεια της κοινωνίας.

Διεκδικούμε την γρήγορη πρόοδο και ολοκλήρωση της δίκης της Χρυσής Αυγής, ώστε οι εγκληματίες που την απαρτίζουν να οδηγηθούν στη φυλακή. Καλούμε κάθε νέο/α και κάθε δημοκρατικό πολίτη να συμμετάσχει στην αντιφασιστική πορεία και να αγωνιστεί για μία κοινωνία ελευθερίας, ουσιαστικής ισότητας και αλληλεγγύης.

Μνήμη σημαίνει αντίσταση.