Πρωτογενές Πλεόνασμα | του Γιώργου Β. Σολτάτου

Πρωτογενές Πλεόνασμα | του Γιώργου Β. Σολτάτου

  • |

Υπήρχε μια συνήθεια όταν ήμασταν νέοι,να δίνουμε ραντεβού για να συναντηθούμε , μετά από ορισμένα χρόνια,συγκεκριμένη μέρα  σε συγκεκριμένο μέρος και συγκεκριμένη ώρα.

  • του Γιώργου Β. Σολτάτου |  | red line

Αυτό συνέβη και με τρεις φίλους Γιατρούς χειρούργους, τον Γιώργο, τον Αντώνη και τον Αλέξη.

Συναντήθηκαν μετά από χρόνια και συζητώντας, αναφέρθηκαν στις πιο δύσκολες περιπτώσεις που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν στην διάρκεια της καριέρας τους.

Πρώτος μίλησε ο Γιώργος  για έναν ασθενή που του παρουσιάστηκε και είχε μεγάλα αυτιά σαν Ελέφαντας. Τον παρακάλεσε να τα φτιάξει κανονικά και όμορφα.

‘Ήταν δύσκολη περίπτωση, αλλά κόψε –κόψε,  τελικά του έκανε κάτι αυτιά, ωραιότατα, ανέφερε.

Δεύτερος ο ‘Αντώνης αναφέρθηκε σε μία ασθενή του, που είχε πολύ μεγάλη μύτη σαν τον Πινόκιο και τον παρακάλεσε να της την κάνει,  όμορφη σαν της Κλεοπάτρας. Και αυτή η περίπτωση ήταν δύσκολη, αλλά κόψε – κόψε τελικά της έκανε μια μύτη εξ ίσου ωραιότατη, σημείωσε.

Τέλος ο Αλέξης αναφέρθηκε σε μια περίπτωση ασθενούς του που είχε μικρό πέος και ήθελε να το μεγαλώσει για να φτάσει στο πάτωμα. “Την δύσκολη αυτή περίπτωση την έφερα σε πέρας”, κόμπασε  ο Αλέξης.

Οι άλλοι δύο τον ρώτησαν πως τα κατάφερε και  ο Αλέξης είπε: “Κόψε- κόψε κατάφερα και του εξαφάνισα τελείως τα πόδια”.

Έτσι πάθαμε όλοι μας, (ο εργαζόμενος λαός, εννοω)  με τα μνημόνια. Κόψε ό Γιώργος, κόψε ο Αντώνης, κόψε ο Αλέξης  πετύχαμε το στόχο του Πρωτογενούς πλεονάσματος

Ο θεός να μας φυλάει μη σκεφτούν να δημιουργήσουν και δευτερογενές πλεόνασμα.

Ο Φίλος μου ο Κώστας στο Χωριό, φανατικός ολυμπιακάκιας , όταν ο ιδιοκτήτης πούλησε τον Ιντέγε σε ομάδα της Κίνας , μου είπε όλος χαρά ότι εισπράξανε οι ολυμπιακοί δεκατρία  εκατομμύρια Euro. Όσα εκατομμύρια εισέπραξε ο Κώστας από την πώληση του Ιντεγε, τόσα εισέπραξα και εγώ από το πρωτογενές Πλεόνασμα της Χώρας.