Παρέμβαση Βουλγαρίας για την ονομασία της ΠΓΔΜ

Παρέμβαση Βουλγαρίας για την ονομασία της ΠΓΔΜ

  • |

Για το ζήτημα της νέας ονομασίας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ) τοποθετήθηκε σήμερα (Παρασκευή) ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ, επιχειρώντας να στείλει ένα μήνυμα προς όσους, όσοι συμμετέχουν στη σχετική διαπραγμάτευση.  

efsyn.gr

«Η βουλγαρική θέση είναι σαφής: Η λύση για το θέμα του ονόματος να μην εμπεριέχει γεωγραφικό προσδιορισμό ο οποίος θα περιλαμβάνει εδαφικά τμήματα της Βουλγαρίας» ανέφερε ο Ρούμεν Ράντεφ, μετά τη συνάντηση που είχε στα Σκόπια με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ.

Όπως εκτίμησε ο Ράντεφ, θα υπάρξει λύση που θα είναι αποδεκτή σε Αθήνα και Σκόπια, ωστόσο -τόνισε- η λύση αυτή δεν θα πρέπει να θίγει τρίτες πλευρές.

Ο Ιβάνοφ, από την πλευρά του, συναίνεσε σε όσα δήλωσε ο Βούλγαρος πρόεδρος, καθώς σημείωσε ότι «η “μακεδονική” πλευρά θα προσπαθήσει να βρεθεί λύση, η οποία αφενός δεν θα θίγει τρίτες πλευρές και αφετέρου δεν θα τις εμπλέκει στη διαδικασία».

Υπενθυμίζεται ότι σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις Αθήνας-Σκοπίων, σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών και υπό τη μεσολάβηση του ΟΗΕ, με όλες τις πλευρές να εκφράζουν την αισιοδοξία τους για το τελικό αποτέλεσμα.

.efsyn.gr/