Διπλασιάστηκαν οι θάνατοι αστέγων μέσα μια πενταετία

Διπλασιάστηκαν οι θάνατοι αστέγων μέσα μια πενταετία

Ο αριθμός των αστέγων που πέθαναν στους δρόμους ή σε προσωρινά καταλύματα έχει υπερδιπλασιαστεί τα τελευταία πέντε χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με τον Guardian.

Ο αριθμός των ανθρώπων που βρέθηκαν νεκροί σε χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων σούπερ μάρκετ, σε προαύλια εκκλησιών και σε ξενώνες, αυξήθηκε από 31 το 2013 σε 70 το 2017. Τουλάχιστον 230 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Τα στοιχεία που δημοσιεύει ο Guardian, περιλαμβάνουν κατά μέσο όρο περισσότερους από έναν θάνατο την εβδομάδα το 2017 και είναι πιθανό να έχουν απόκλιση, καθώς η κυβέρνηση δεν καταγράφει στατιστικά στοιχεία για θάνατους αστέγων σε εθνικό επίπεδο και οι τοπικές αρχές δεν είναι υποχρεωμένες να μετρούν πόσοι άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους στο δρόμο.

Σύμφωνα με τον Guardian, η μέση ηλικία των αστέγων που πέθαναν ήταν 43 ετών. Η αύξηση του αριθμού των αστέγων, τα υψηλά ενοίκια, οι μειωμένες κοινωνικές παροχές και η έλλειψη κοινωνικών κατοικιών, αποτελούν μερικές από τις αιτίες.

Οι πολικές θερμοκρασίες και το χιόνι, έκαναν το φετινό χειμώνα ακόμα πιο φονικό, με τουλάχιστον 23 άστεγους να χάνουν τη ζωή τους στους δρόμους και σε προσωρινά καταλύματα.

enallaktikos.gr