Αίτηση αποφυλάκισης από τον Σάββα Ξηρό

Αίτηση αποφυλάκισης από τον Σάββα Ξηρό

  • |

Αίτηση για υφ’ όρον απόλυση κατέθεσε ο Σάββας Ξηρός, που έχει καταδικασθεί σε πέντε φορές ισόβια για συμμετοχή στην οργάνωση «17 Νοέμβρη».

Ο 55χρονος σήμερα κρατούμενος -που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας εξαιτίας αυτοσχέδιου μηχανισμού που εξερράγη στα χέρια του το 2002 στον Πειραιά και αποτέλεσε την αρχή του τέλους της οργάνωσης- ζητά την αποφυλάκισή του επικαλούμενος το άρθρο 110Α του Ποινικού Κώδικα

Στην αίτησή του ο Σάββας Ξηρός αναφέρει ότι έχει 98% αναπηρία, η οποία προκύπτει και από ιατρικό πιστοποιητικό του ΚΕΠΑ που «ισχύει εφ’ όρου ζωής».

Υπενθυμίζεται ότι και το 2015 με διάταξη του νόμου για την αποσυμφόρηση των φυλακών δινόταν στο Σάββα Ξηρό η δυνατότητα απόλυσής του με «βραχιολάκι» καθώς αναφερόταν σε ισοβίτες με αναπηρία άνω του 80%.

Ωστόσο, ο Σ. Ξηρός αρνήθηκε να φορέσει την υποχρεωτική ηλεκτρονική επιτήρηση, με αποτέλεσμα να παραμείνει στη φυλακή.

Θυμίζουμε ότι το άρθρο 110Α του Ποινικού Κώδικα επικαλέστηκε πρόσφατα ο επιχειρηματίας Αριστείδης Φλώρος, που έχει καταδικαστεί για το σκάνδαλο της Energa, προσκομίζοντας πλαστά πιστοποιητικά και προκαλώντας έρευνα από την Εισαγγελία Διαφθοράς.

efsyn.gr