Στο 7ο Φεστιβάλ Ερ/κού Θεάτρου «Δίστομο 2017» η «Μήδεια» των Καλυβίων

Στο 7ο Φεστιβάλ Ερ/κού Θεάτρου «Δίστομο 2017» η «Μήδεια» των Καλυβίων

  • |

Ξεκίνησε χθες το 7ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Διστόμου 2017 με το ανέβασμα από την διοργανώτρια θεατρική ομάδα του Διστόμου «Θετροφρένεια» του έργου «Στον Άλλο Κόσμο Που Θα Πας» σε σκηνοθεσία Τάσου Σταθά. Σήμερα, δεύτερη μέρα του φεστιβάλ, ο ίδιος θίασος ανεβάζει σε σκηνοθεσία επίσης του Τάσου Σταθά το θεατρικό έργο «Θάψτε τους Νεκρούς».

Αν και ως γνωστόν το συγκεκριμένο φεστιβάλ έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα, για ευκολονόητους λόγους οι δύο αυτές παραστάσεις είναι εκτός διαγωνισμού, αφού τις ανεβάζει η διοργανώτρια ομάδα.

Η Θεατρική ερασιτεχνική ομάδα που ανοίγει το Σάββατο 19 Αυγούστου το αγωνιστικό μέρος του φεστιβάλ, είναι η θεατρική ομάδα των Καλυβίων του Αγρινίου «παιΖΟΥΜΕ», η οποία ανεβάζει, σε σκηνοθεσία της θεατρολόγου Μαρίνας Καραφά, την σατιρική κωμωδία του Μπόστ «Μήδεια»

Η ομάδα ανεβάζει το έργο αυτό για δεύτερη φορά μέσα σε δύο χρόνια (Ιούνιος 2015 η πρώτη) και οι φίλοι της στο Αγρίνιο θα έχουν την ευκαιρία να το  δουν ξανά στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου  στο Δημοτικό Θέατρο Αγρινίου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ των Ερασιτεχνικών Ομάδων του Δήμου Αγρινίου.

Η ομάδα να σημειώσουμε στο σημείο αυτό δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2013 υπό την εποπτεία της θεατρολόγου Μαρίνας Καραφά και μέχρι σήμερα έχει ανεβάσει τις παραστάσεις:

«Περλιμπλίν και Μπελίσα» του Λόρκα, τον Ιούνιο του 2014 στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου. «Μήδεια» του Μπόστ, τον Ιούνιο του 2015 στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου. «Εγώ δεν…» του Βασίλη Αλεξάκη, με το οποίο συμμετείχε στο 1ο Φεστιβάλ Μονολόγων Ερασιτεχνών του Δήμου Αγρινίου τον Δεκέμβριο του 2015. «Περπατώ εις το δάσος – Αλλιώς» της Στέλλας Μιχαηλίδου, σε διασκευή Μαρίνας Καραφά, τον Μάιο του 2016 στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου και το «Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α.» της Λένας Κιτσοπούλου, με το οποίο συμμετείχε στο 2ο Φεστιβάλ Μονολόγων Ερασιτεχνών Δήμου Αγρινίου τον Δεκέμβριο του 2016.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα του 7ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Διστόμου 2017 περιλαμβάνει τις παραστάσεις:

Κυριακή 20 Αυγούστου. Θεατρικό εργαστήρι Σπερχειάδας-Μακρακώμης, με το έργο του Ουίλλιαμ Γκίμπσον «Το Θαύμα Της Αννυ Σαλλιβαν» σε σκηνοθεσία Κώστα Μέρρα.

Δευτέρα 21 Αυγούστου. Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου Κρήτης με το έργο της Λίλιαν Δημητρακόπουλου «Ποιος Σκότωσε Τον Ουίλλιαμ» σε σκηνοθεσία Μάνου Μανιά.

Τρίτη 22 Αυγούστου. Θέατρο Περιγιαλίου (Κορινθίας) με το έργο των Ρέππα-Παπαθανασίου  «Ράους» σε σκηνοθεσία Αλέκου Ξανθάκη.

Τετάρτη 23 Αυγούστου. Θεατρική ομάδα Δήμου Λαυρίου “Εξόρυξη” με το έργο του Μπρέχτ «Ο Καλός Άνθρωπος Του Σετσουαν», σε σκηνοθεσία Στέλλας Δρίβα.

Πέμπτη 24 Αυγούστου. Θεατρικό εργαστήρι Δήμου Νίκαιας-Ρέντη «Ρένδια Λέξις» με το έργο του Roberto Cossa «La Nonna», σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Ναρλή

και Παρασκευη 25 Αυγούστου. Θεατρική ομάδα Αυγόρου-Κύπρου «Δημιουργειν» με το έργο του Β. Ουγκώ «Οι Άθλιοι», σε σκηνοθεσία Ανδρέα Χρήστου.

Το Σάββατο 26 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η τελετή της λήξης η οποία περιλαμβάνει την βράβευση των θιάσων με εμβόλιμα σκετς του Αρκά και μουσική συναυλία του Βασίλη Λέκκα

Η κριτική επιτροπή για το 7ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου «Δίστομο 2017», αποτελείται από τους: Αλμπέρτο Εσκενάζυ (Ηθοποιό, σκηνοθέτη, συγγραφέα), Γιάννης Καλατζόπουλος (Ηθοποιό, σκηνοθέτη, συγγραφέα), Λαμπρινή Μίχου (Ηθοποιό), Λένα Σύρου (Χορογράφο, κινησιολόγο), Έφη Μεράβογλου, (Ηθοποιό, σκηνοθέτιδα, συγγραφέα), Πάνο Πενταρίτσα (Μουσικό) και Πόπη Νικήτα (σκηνοθέτιδα)