Σήμερα στο τρένο για τον Αχελώο

Σήμερα στο τρένο για τον Αχελώο

  • |

Η πανελλαδική δικτύωση Μεσοχώρα Αχελώος SOS καλεί όλους και όλες σε δημόσια συζήτηση για την σωτηρία του ποταμού Αχελώου από την επιχειρούμενη εκτροπή του προς τη Θεσσαλία και τον αφανισμό της Μεσοχώρας μέσω της λειτουργίας του υδροηλεκτρικού φράγματος την οποία έχει δεσμευτεί  να υπογράψει ο αναπληρωτής υπουργός περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος. Η υπόθεση της εκτροπής του Αχελώου είναι γνωστή στο Αγρίνιο.

Πέρα από λογικές τοπικισμού και πολιτικαντισμού που απηχούν μια αντίληψη μικροϊδιοκτησίας στο νερό και τον Αχελώο, ήρθε πια η στιγμή να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στο σχέδιο της εκτροπής, αντίθεση η οποία δεν μπορεί να σημαίνει παρά μόνο  την κατεδάφιση του φαραωνικού φράγματος στη Μεσοχώρα. Κι αυτό είναι κάτι το οποίο μόνον οι πολίτες, αυτόνομα και δημοκρατικά, μπορούν να καταφέρουν.

Η κοινωνία της Αιτωλοακαρνανίας θυμάται ότι εκείνη σταμάτησε το ’79 τα πετροχημικά στο Νεοχώρι, εκείνη απέτρεψε την παραπέρα φραγματοποίηση του Αχελώου, εκείνη το 2008 απέτρεψε την εγκατάσταση του βρώμικου λιθάνθρακα στον Αστακό, εκείνη διαμόρφωσε μια κουλτούρα δημιουργικής αντίστασης στην επέλαση του κέρδους και του κεφαλαίου στο Αγρίνιο και το φυσικό περιβάλλον της περιοχής – λ.χ. Τριχωνίδα-, εκείνη παλεύει τώρα για το νερό, το έδαφος, τη θάλασσα στο Αιτωλικό και το Μεσολόγγι.

-Ελεύθερος ο ρους του Αχελώου

-Να ακυρωθεί η εκτροπή του Αχελώου

-Να κατεδαφιστεί το φράγμα Μεσοχώρας

Δημόσια συζήτηση Αγρίνιο Τετάρτη 10/5,
στις 19:30, Εντευκτήριο Τρένου (οδός: Μαβίλη)

ΟΜΙΛΗΤΕΣ Γιάννης Ζέρης, Τάσος Κεφαλάς, Γιώργος Καραθανάσης

Στην εκδήλωση θα γίνει ενημέρωση για την διαδήλωση ενάντια στο φράγμα στη Μεσοχώρα την Κυριακή, 4 Ιουνίου.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ– πανελλαδική δικτύωση Μεσοχώρα Αχελώος SOS

Εκτρωφείο Λαγων Καρφής Ευαγγελος