Βάζουμε τα ποτά, βάζετε την παρέα;

Βάζουμε τα ποτά, βάζετε την παρέα;

  • |

Πέρασαν 40 χρόνια από τότε που η θέληση για καλό κινηματογράφο, η αποφασιστικότητα, ο εθελοντισμός και το μεράκι μιας παρέας συμπολιτών μας, ήταν η αφορμή για τη δημιουργία της Κινηματογραφικής Λέσχης το 1977. Κι αυτό έγινε σε καιρούς δύσκολους, που η γνωστή κρίση του κινηματογράφου ανάγκασε τις αίθουσες να κλείνουν η μία μετά την άλλη.

Η ίδρυση και η λειτουργία του κινηματογραφικού τμήματος με προβολές σπουδαίων ταινιών κάθε βδομάδα, δεν ήταν ένα εύκολο έργο, αφού στην ουσία, αποτελούσε μια πράξη αντίστασης στη μαζική μεταστροφή του κοινού προς την τηλεόραση.

Ωστόσο όλα αυτά τα χρόνια που πέρασαν, οι «μάχες» δόθηκαν με άποψη.  Η προσέλευση των θεατών στις κινηματογραφικές προβολές είναι μεγάλη, ενώ ο κύκλος των κινηματογραφόφιλων συνεχώς διευρύνεται.

Πιστεύοντας ότι η Κινηματογραφική Λέσχη είναι υπόθεση όλων μας σας καλούμε να γιορτάσουμε μαζί τα γενέθλιά της, σε ένα εορταστικό διήμερο στο θερινό κινηματογράφο «ΕΛΛΗΝΙΣ».

Ελάτε για μια συνάντηση γνωριμίας νέων και παλιών φίλων και μελών της κινηματογραφικής λέσχης για να κουβεντιάσουμε χαλαρά και δροσερά τις μνήμες αυτής της παρέας, που από το 1977 μέχρι και σήμερα έχει γράψει τη δική της ιστορία στα πολιτιστικά πράγματα της πόλης.

Και για να το πούμε όπως το αισθανόμαστε: «Βάζουμε τα ποτά, βάζετε την παρέα;»

Την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017 στις 9.30 η ορχήστρα ποικίλης μουσικής της Φιλαρμονικής  του Δήμου Αγρινίου σε διεύθυνση του μαέστρου Βασίλη Κονήδα θα παρουσιάσει επιλεγμένα μουσικά κομμάτια από τον κινηματογράφο.

Θα ακολουθήσει ένα μουσικό πρόγραμμα που θα επιμεληθεί ο Ζαχαρίας Καλόφωνος με αξέχαστες μουσικές και τραγούδια από την ιστορία του ελληνικού και ξένου κινηματογράφου, ενώ την επόμενη ημέρα Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017 θα προβληθεί η ταινία: «Σημασία έχει ν’ αγαπάς»

Είσοδος ελεύθερη

 

Εκτρωφείο Λαγων Καρφής Ευαγγελος