Συλλαλητήριο αγροτών στο Αίγιο

Συλλαλητήριο αγροτών στο Αίγιο

Συλλαλητήριο διοργανώνουν οι αγρότες του Αιγίου σήμερα, Δευτέρα (17/8/2015), στα παλιά διόδια της εθνικής οδού Πατρών – Κορίνθου, στη Γέφυρα Σελινούντα κατά των νέων «σκληρών» φορολογικών μέτρων του τρίτου μνημονίου.

by newsbomb.gr

Όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση που εξέδωσαν: «Το μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που συναποφάσισαν με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ είναι μαχαιριά για την μικρομεσαία αγροτιά. Θα οδηγήσει μαζί με την ΚΑΠ, που μειώνει τις ενισχύσεις μέχρι 50% ως το 2019 στο γρήγορο ξεκλήρισμα μας, στην συγκέντρωση της γης και της αγροτικής- κτηνοτροφικής παραγωγής στα χέρια μεγαλοαγροτών- επιχειρηματιών.

Ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση λένε ψέματα πως θα πληρώσουν οι έχοντες και η ολιγαρχία. Στόχος των μνημονίων είναι το ξεζούμισμα του λαού για την ανάκαμψη της κερδοφορίας των βιομήχανων, των εξαγωγέων, μεγαλεμπόρων, τραπεζιτών».

Οι αγρότες διεκδικούν

 • Τιμές παραγωγού στα προϊόντα μας που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και επιβίωσης, συνέχισης της αγροτικής δραστηριότητας
 • Κατάργηση όλων των περιορισμών που επιβάλλει η ΚΑΠ της ΕΕ στην αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή
 • Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 30.000€ προσαυξημένο με 5.000€ για κάθε παιδί.
 • Προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα, για τους μεγαλοαγρότες και τους επιχειρηματίες στο 45%.
 • Κατάργηση, μηδενισμός του ΦΠΑ στα τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες.
 • Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως οι εφοπλιστές και μείωση του αγροτικού ρεύματος κατά 50% στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.
 • Η κυβέρνηση να διασφαλίσει αγροεφόδια με μηδενικό ΦΠΑ για συνέχιση των καλλιεργητικών εργασιών και ζωοτροφές στους κτηνοτρόφους. Να πάρει μέτρα και να εγγυηθεί την άμεση πληρωμή όλων των χρωστούμενων προϊόντων από εμπόρους, εξαγωγείς και βιομήχανους.
 • Καμιά επιβάρυνση με τόκους υπερημερίας σε οφειλές προς τους δημόσιους φορείς. Να «παγώσουν» τα ΑΔΑ, στεγαστικά δάνεια και οι τόκοι, με διαγραφή κάθε ποσού ανατοκισμού και κούρεμα 30% σε δάνεια μέχρι 200.000 € προς τις τράπεζες που αφορούν την επαγγελματική μας δραστηριότητα.
 • Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας και στα χωράφια από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», μέχρι συνολικής αντικειμενικής αξίας 300.000 €.
 • Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Ασφάλιση, Υγεία – Πρόνοια. Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Επάρκεια και κάλυψη των αναγκών με φάρμακα. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε κρατικά νοσοκομεία.
 • Καμιά διακοπή ρεύματος, (οικιακού και αγροτικού), νερού, τηλεφώνου για απλήρωτους λογαριασμούς. Άμεση επανασύνδεση του ρεύματος σε σπίτια και γεωτρήσεις. Κατάργηση των χαρατσιών ΕΝΦΙΑ (στα σπίτια, χωράφια), ΟΓΑ, ΕΛΓΑ, ΟΣΔΕ κ.α., ιδιαίτερα στις πληγείσες περιοχές από πλημμύρες και πυρκαγιές.
 • Η Α.Ε.Σ (πρώην ΠΕΣ ) να επιστρέψει άμεσα τα χρήματα -χαράτσια που εισέπραξε από τους παραγωγούς για την πιστοποίηση της «καλής πρακτικής εφαρμογής φυτοφαρμάκων.