Εκτός επενδυτικού χάρτη η Ελλάδα

Εκτός επενδυτικού χάρτη η Ελλάδα

  • |

Παρακολουθεί τη χώρα μας περισσότερα από 15 χρόνια. Από την ένταξή της στο ευρώ. Την εποχή που οι αναπτυξιακοί της ρυθμοί ήταν υπερδιπλάσιοι του μέσου όρου Ε.Ε. και η Ελλάδα φιλοδοξούσε να ηγηθεί της οικονομικής ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης, μέχρι την εποχή της δημοσιονομικής κρίσης και την ένταξή της στα Μνημόνια και τις στιγμές που φθάσαμε μόλις πρόσφατα, λίγο πριν από τη χρεοκοπία και την έξοδο από το ευρώ.

Πρόκειται για παλιό συμφοιτητή από τις μεταπτυχιακές σπουδές μου στο Λονδίνο, Ασιάτη στην καταγωγή, που σχεδόν κάθε χρόνο καταθέτει τις απόψεις του στην «Κ». Ανώτατο στέλεχος μεγάλης διεθνούς εταιρείας νομικών συμβούλων με γραφεία σε πολλές χώρες του κόσμου, που απευθύνονται σε διεθνείς επενδυτές προκειμένου να αξιολογηθούν οι ενδεχόμενες επενδύσεις τους πριν από την τελική απόφαση.

«Σήμερα η Ελλάδα για τον δικό μας οργανισμό είναι εκτός ενδιαφέροντος. Βρίσκομαι για διακοπές στο υπέροχο αυτό νησί, στη Σαντορίνη, που έρχομαι τακτικά και που η φήμη του είναι πλέον παγκόσμια».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο, όπως δημοσιεύτηκε στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Εκτρωφείο Λαγων Καρφής Ευαγγελος