Εξισωτική Αποζημίωση 2017: Ξεκίνησαν οι ενστάσεις, πληρωμή θα γίνει μετά τα μέσα Δεκεμβρίου

Εξισωτική Αποζημίωση 2017: Ξεκίνησαν οι ενστάσεις, πληρωμή θα γίνει μετά τα μέσα Δεκεμβρίου

  • |

Σύμφωνα με απόφαση που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια, ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα αναρτήσει από τις 29/11/2017 τα αποτελεσμάτων Εγκεκριμένων και Απορριπτομένων για το Μέτρο της Εξισωτικής Αποζημίωσης του έτους 2017. Οι απορριπτόμενοι έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης εντός δέκα εργάσιμων ημερών, από την Τετάρτη (29/11/2017) ως την Τρίτη (12/12/2017), είτε απευθείας στις Περιφερειακές Διευθύνσεις, Περιφερειακές Μονάδες ή Νομαρχιακές Μονάδες του ΟΠΕΚΕΠΕ, είτε στους πιστοποιημένους φορείς υποβολής αιτήσεων, με την υποχρέωση των τελευταίων να τις αποστέλλουν στις Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ εντός πέντε εργάσιμων ημερών. Ο Οργανισμός υποστηρίζει ότι η εξέταση των προσφυγών θα διεξάγεται παράλληλα με την υποβολή και θα ολοκληρωθεί άμεσα έως τις 15/12/2017, αφού τότε αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι πληρωμές.

Στην προσφυγή του ο γεωργός οφείλει να αναφέρει αναλυτικά τους λόγους καθώς και να προσκομίζει οποιοδήποτε επιπλέον στοιχείο προκειμένου να αποδείξει το αληθές των λόγων του.

Οι προσφυγές των παραγωγών εξετάζονται από τριμελή επιτροπή, που συγκροτείται με απόφαση του Προϊσταμένου της αρμόδιας Περιφερειακής Δ/νσης του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Οι αποφάσεις λαμβάνονται σύμφωνα με την πλειοψηφική γνώμη των παρόντων μελών.

Σε περίπτωση καταγγελίας ή υπόνοιας για απάτη για την αξιολόγηση της αίτησης πραγματοποιείται και συμπληρωματικός επιτόπιος έλεγχος.

agrotypos.gr