Η Bayer δεσμεύεται να διαμορφώσει ένα πιο βιώσιμο σύστημα παραγωγής τροφίμων

Η Bayer δεσμεύεται να διαμορφώσει ένα πιο βιώσιμο σύστημα παραγωγής τροφίμων

  • |

Η καινοτομία, η αειφορία και ο ψηφιακός μετασχηματισμός, αποτελούν τα κλειδιά για τη διαμόρφωση του μέλλοντος της γεωργίας, τονίστηκε στην συνάντηση που διοργάνωσε η Bayer στο Monheim της Γερμανίας.

Η Bayer, καλωσόρισε τους αγρότες, τους ακαδημαϊκούς, τους κορυφαίους εμπειρογνώμονες της βιομηχανίας, τους δημοσιογράφους και τους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους που συμμετέχουν στον ανοικτό διάλογο 2019 για το μέλλον του γεωργικού τομέα.

«Η γεωργία πρέπει να καλύψει τις ανάγκες ενός αναπτυσσόμενου κόσμου χωρίς να κινδυνεύει να λιμοκτονήσει ο πλανήτης», δήλωσε ο κ. Liam Condon, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Bayer και πρόεδρος του τμήματος καλλιέργειας φυτών. «Οι πρωτοποριακές καινοτομίες είναι αναγκαίες έτσι ώστε οι αγρότες να μπορούν να συνεχίσουν να καλλιεργούν για έναν αυξανόμενο παγκόσμιο πληθυσμό, διατηρώντας παράλληλα φυσικούς πόρους του πλανήτη».

Bob Reiter (Head of Research & Development of the Crop Science Division, Bayer) και δεξιά Liam Condon (President of the Crop Science Division, Bayer)
Στο πλαίσιο της ενότητας με θέμα: «Το αύριο ανήκει σε όλους μας», συμμετείχαν ομιλητές από περίπου 40 χώρες, όπου για δύο ημέρες έγιναν ενδιαφέρουσες συζητήσεις, συνομιλίες και συνεντεύξεις, σχετικά με τα θέματα και τις ευκαιρίες που αντιμετωπίζει η βιομηχανία. Συγκεκριμένα συζητήθηκε:

η ανάγκη εξεύρεσης ισορροπίας μεταξύ της παραγωγής τροφίμων και της προστασίας του πλανήτη μας,
η απαίτηση των καταναλωτών για υγιεινή διατροφή χωρίς αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και
η σημασία των εργαλείων προστασίας των καλλιεργειών για τη βιώσιμη γεωργία.
«Ως ηγέτης της παγκόσμιας γεωργίας, έχουμε την ευκαιρία αλλά και την ευθύνη να αντιμετωπίσουμε τις παγκόσμιες προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής, τις απώλειες στη βιοποικιλότητα και την επισιτιστική ασφάλεια, για να βοηθήσουμε στη δημιουργία ενός καλύτερου αύριο για τον πλανήτη μας», δήλωσε ο κ. Condon.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής εκδήλωσης (1/10/2019), ο Κ. Condon δήλωσε ότι η Bayer εισάγει τρεις φιλόδοξες δεσμεύσεις για να αντιμετωπίσει μερικές από τις πιο μεγάλες προκλήσεις που θα αντιμετωπίζει ο κόσμος μας μέχρι το 2030, οι οποίες είναι:

1. Μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της προστασίας των καλλιεργειών κατά 30%, αναπτύσσοντας νέες τεχνολογίες που βοηθούν τους αγρότες να μειώσουν τις ποσότητες φυτοπροστατευτικών προϊόντων και να επιτρέψουν μια ακριβέστερη εφαρμογή τους.

2. Μείωση στις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου στις καλλιέργειες κατά 30%.

3. Ενίσχυση 100 εκατομμυρίων μικρών γεωργών σε αναπτυσσόμενες χώρες σε όλο τον κόσμο, παρέχοντας μεγαλύτερη πρόσβαση σε βιώσιμες γεωργικές λύσεις.

«Συνδυάζοντας την γεωργική καινοτομία με ένα επιχειρηματικό μοντέλο που έχει τον πυρήνα της βιωσιμότητας, μπορούμε να ευθυγραμμιστούμε με τον σκοπό μας να συμβάλουμε σε μια πραγματικά καλύτερη ζωή», ανέφερε ο κ. Condon στην κεντρική του παρουσίαση, επισημαίνοντας ότι η επένδυση στις επιτυχίες του αύριο θα απαιτηθεί συνεργασία με τους επιστήμονες, τους αγρότες και τους καταναλωτές στο να οικοδομήσουν εμπιστοσύνη και να κερδίσουν κοινωνική αποδοχή. Ο κ. Condon εξήγησε ότι η μακροπρόθεσμη επιτυχία της Crop Science δεν έγκειται στην πώληση περισσότερων προϊόντων, αλλά στην παροχή στους γεωργούς εξατομικευμένων λύσεων που τους επιτρέπουν να επιτυγχάνουν καλύτερη συγκομιδή, με μεγαλύτερη βιωσιμότητα, χρησιμοποιώντας λιγότερους πόρους, όπως νερό, γη, εισροές και ενέργεια.

Η σημερινή πρόοδος, οι δυνατότητες του αύριο
Πέρυσι, η Bayer επένδυσε 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ στην έρευνα και στην καλλιέργεια – περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο ανταγωνιστή της βιομηχανίας και ο αριθμός αυτός αναμένεται να ανέλθει σε πάνω από 25 δισεκατομμύρια ευρώ μέσα στα επόμενα 10 χρόνια. Περίπου 7.300 επιστήμονες εργάζονται σε περισσότερες από 35 θέσεις έρευνας και ανάπτυξης και περισσότερους από 175 σταθμούς αναπαραγωγής για την παροχή καινοτομίας. Οι συνδυασμοί του τμήματος αναπαραγωγής, βιοτεχνολογίας, προστασίας καλλιεργειών και περιβαλλοντικής επιστήμης, έχουν τη δυνατότητα να φέρουν έως και 30 δισεκατομμύρια ευρώ στις πωλήσεις, ενώ 17 δισεκατομμύρια ευρώ αναμένεται να προέλθουν από κυκλοφορίες προϊόντων στο άμεσο μέλλον.

«Πολλές από τις σημερινές καινοτομίες είναι αποτέλεσμα τόσο της συνεχούς βελτίωσης όσο και της καινοτομίας, καθώς χρησιμοποιούμε τη δύναμη της ανθρώπινης εφευρετικότητας για να προωθήσουμε την επιστημονική πρόοδο στην υγεία και τη διατροφή για να βελτιώσουμε τον κόσμο μας», δήλωσε ο κ. Bob Reiter, Διευθυντής Έρευνας και Ανάπτυξης για την Καλλιέργεια Τμήμα Επιστημών.

Τον περασμένο μήνα, η Bayer ανέδειξε τις ερευνητικές δυνατότητές της με την κυκλοφορία ενός καινοτόμου μυκητοκτόνου, το οποίο κυκλοφορεί στο εμπόριο με την τεχνολογία iblon ™. Με βάση το δραστικό συστατικό isoflucypram, το νέο μυκητοκτόνο σίτου παρέχει αντιμετώπιση της ασθένειας σε όλες τις καλλιέργειες δημητριακών, παρέχοντας ασφάλεια στις καλλιέργειες και σταθερά υψηλότερες αποδόσεις σε σύγκριση με τα τρέχοντα διαθέσιμα πρότυπα της αγοράς.

Συνεχείς επενδύσεις στην επιστήμη των δεδομένων και στις νέες τεχνολογίες
Η επιστήμη των δεδομένων και τα καινοτόμα ψηφιακά εργαλεία επιτρέπουν επίσης στη Bayer να βελτιώσει με βιώσιμο τρόπο την αποδοτικότητα των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της, ενώ ταυτόχρονα δίνει τη δυνατότητα στους αγρότες να λαμβάνουν καλύτερες αποφάσεις σχετικά με τον τρόπο καλλιέργειας καλλιεργειών.
Συνδυάζοντας τις κορυφαίες γενετικές τράπεζες της Bayer για αραβόσιτο, σόγια, βαμβάκι και λαχανικά, δίνει τα χαρακτηριστικά της επόμενης γενιάς, με τη βοήθεια της μεγαλύτερης βάσης δεδομένων σποροπαραγωγής, κάτι που σημαίνει ότι η εταιρεία διαθέτει το υψηλότερο δυναμικό καινοτομίας στη γεωργία.

Πέρυσι, η Bayer υπέγραψε περισσότερες από 60 νέες συνεργασίες ή επεκτάσεις στις υπάρχουσες συνεργασίες. Πρόσφατα, η εταιρεία ολοκλήρωσε μια συμφωνία με την εταιρία βιοφαρμακευτικής έρευνας Arvinas για τη δημιουργία μιας κοινής επιχείρησης – η οποία ονομαζόταν Oerth Bio – και διερευνά πώς οι πρωτεΐνες στα φυτά και τα ζώα μπορούν να προστατεύσουν τις καλλιέργειες από απειλητικά παράσιτα και ασθένειες. Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας δεν έχουν μόνο σημαντικές επιπτώσεις στη γεωργία αλλά θα μπορούσαν ενδεχομένως να έχουν σημαντικά οφέλη για την ανθρώπινη υγεία. Από σήμερα, ο κ. John Dombrosky ονομάζεται γενικός διευθυντής της Oerth Bio. Εργάστηκε στο παρελθόν ως Διευθύνων Σύμβουλος του AgTech Accelerator.

«Είμαστε πολύ υπερήφανοι για τον κορυφαίο αγωγό Ε & Α με 75 έργα στους σπόρους και τα χαρακτηριστικά, την προστασία των καλλιεργειών και τους αγωγούς Digital Ag», πρόσθεσε ο Reiter. «Με εκατοντάδες νέα υβρίδια και ποικιλίες που διατίθενται στο εμπόριο ετησίως, είμαστε σε θέση να ανακαλύψουμε, να συνδυάσουμε και να προσαρμόσουμε λύσεις για τους καλλιεργητές σε όλο τον κόσμο».

Αύξηση παραγωγικότητας με ψηφιακή γεωργία
Σήμερα, η Bayer παρέχει στους αγρότες την κορυφαία πλατφόρμα στον ψηφιακό χώρο ag. «Μέσω του συνδυασμού του παγκοσμίου κλάδου προϊόντων και της τεχνολογίας της Bayer, του αγωγού R & D και της ενσωμάτωσης των ισχυρών στοιχείων που αποκτήθηκαν μέσω της πλατφόρμας FieldView ™, το μέλλον της γεωργίας δεν ήταν ποτέ πιο συναρπαστικό», δήλωσε ο κ. Sam Eathington, Chief Science Officer για την Κλιματική Αλλαγή.

Το FieldView διατίθεται στις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Βραζιλία, την Αργεντινή και 15 χώρες στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των βασικών αγορών, όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία και η Ουκρανία. Το 2018, ξεκίνησε επίσης μια ψηφιακή λύση για μικρούς αγρότες που ονομάζεται FarmRise ™, παρέχοντας βασικές πληροφορίες στους αγρότες μέσω των κινητών τους συσκευών για να βελτιώσουν τις λειτουργίες τους.

«Βλέπουμε μια ευκαιρία για ένα δισεκατομμύριο στρέμματα όπου οι ψηφιακές μας τεχνολογίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη θετική και βιώσιμη βελτίωση του παγκόσμιου συστήματος τροφίμων», δήλωσε ο κ. Eathington. «Στόχος μας είναι να οδηγήσουμε στην καινοτομία και να πρωτοπορήσουμε στον ψηφιακό μετασχηματισμό για να βοηθήσουμε στην εφαρμογή νέων προτύπων βιώσιμης γεωργίας».

«Η ψηφιακή γεωργία δίνει τη δυνατότητα σε μεμονωμένες εξατομικευμένες λύσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες κάθε αγροκτήματος», πρόσθεσε ο Eathington. Το 2018, το FieldView βρισκόταν σε περισσότερα από 60 εκατομμύρια σπαρμένα στρέμματα παγκοσμίως. Φέτος, η εταιρεία βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε καλό δρόμο για την επίτευξη του στόχου της για 90 εκατομμύρια σπαρμένα στρέμματα. Η πλατφόρμα επιτρέπει στους αγρότες να συλλέγουν και να απεικονίζουν εύκολα τα δεδομένα πεδίου, να αναλύουν και να αξιολογούν τις επιδόσεις των καλλιεργειών και να διαχειρίζονται τη μεταβλητότητα του πεδίου τους μέσω προσαρμοσμένων σχεδίων γονιμότητας και σποράς, προκειμένου να βελτιστοποιηθεί η παραγωγικότητα των καλλιεργειών. «Βλέπουμε μια ευκαιρία ενός δισεκατομμυρίου στρεμμάτων όπου οι ψηφιακές μας τεχνολογίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη θετική και βιώσιμη βελτίωση του παγκόσμιου συστήματος τροφίμων», δήλωσε ο κ. Eathington. «Ο διακηρυγμένος στόχος μας είναι να οδηγήσουμε στην καινοτομία και να πρωτοπορήσουμε στον ψηφιακό μετασχηματισμό για να βοηθήσουμε στην εφαρμογή νέων προτύπων βιώσιμης γεωργίας», πρόσθεσε.

agrotypos.gr