Μειωμένη αλλά καλή ποιοτικά η εφετινή παραγωγή κρασιού στην Ιταλία

Μειωμένη αλλά καλή ποιοτικά η εφετινή παραγωγή κρασιού στην Ιταλία

  • |

Τα οριστικά δεδομένα από Ismea, Assoenologi και Unione Italiana Vini.

Για ένα τρύγο με εξαιρετική ποιότητα πρώτης ύλης, αλλά περιορισμένη ποσότητα οίνου δείχνουν τα τελικά στοιχεία των Assoenologi, Ismea και Unione Italiana Vini.

Συγκεκριμένα, η συνολική παραγωγή κρασιού και γλεύκους ανήλθε με βάση τα στοιχεία αυτά, σε 46,6 εκατ. εκατόλιτρα, αντί 47,5 εκατ. εκατόλιτρα το 2019, σημειώνοντας μείωση 2%. Ελαφρά μείωση της παραγωγής κατά 1% όμως δείχνουν τα στοιχεία του Oiv για την Ιταλία, λόγω των χαμηλότερων αποδόσεων στο χωράφι και στο… κελάρι.

Ανά περιοχή, τώρα, σε Κεντρική και Νότια Ιταλία, ξεκινώντας από την Τοσκάνη η μείωση έφτασε το 21%, στη Σικελία (-20%), σε Ούμπρια και Λάτσιο -10%. Αυξημένη αντίθετα σε ποσοστό 20% ήταν στην Σαρδηνία, ενώ σχεδόν σταθερή με αύξηση 1% ήταν η παραγωγή στο Βένετο (+ 1%). Αυξημένη επίσης παραγωγή καταγράφεται στην Απουλία (συν 8%) και στην Εμίλια Ρομάνια (+ 10%). Επίσης, σημαντικές περιοχές παραγωγής, όπως το Abruzzo εμφάνισαν αύξηση παραγωγής (+ 6%), το Trentino Alto Adige (+ 5%), η Λομβαρδία (+ 10%).

.agrotypos.gr