Κωσταντοπούλου εφ όλης της ύλης και σύμπραξη με την ΛΑΕ

Κωσταντοπούλου εφ όλης της ύλης και σύμπραξη με την ΛΑΕ

«H απόφασή μου είναι ότι συνειδητά θα είμαι παρούσα, θα είμαι ενεργή, όπως από χρόνια αποφάσισα και δεσμεύθηκα απέναντι στους συμπολίτες μου, στο πλάι εκείνων που αναλαμβάνουν την ευθύνη. Θα συμπράξω ως ανεξάρτητη, συνεργαζόμενη με τη Λαϊκή Ενότητα», ανέφερε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στη διάρκεια συνέντευξης τύπου εφ’ όλης της ύλης που παραχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας.

Η χώρα οδηγείται σε εκλογές, όχι γιατί η κυβέρνηση παραβίασε την εντολή, αλλά για να συνεχίσει να την παραβιάζει, έχοντας απαλλαγεί από αυτό που αποκαλούν οι δανειστές και ο πρωθυπουργός «βαρίδια και κατάλοιπα», εννοώντας εκείνους που επιμένουν στην εφαρμογή του προγράμματος ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε. Και συμπλήρωσε: «Για πρώτη φορά οι δανειστές δεν αντιλέγουν σε προκήρυξη εκλογών».

«Τώρα που διαλύθηκε η Βουλή, επιχειρείται η διάλυση της ελπίδας του λαού με διαδικασίες εσπευσμένες εκλογικές και πρακτικές. Αποτελεί υπόθεση αξιοπρέπειας σε στιγμές κρίσιμες οι άνθρωποι που τιμήθηκαν από πολίτες να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες αντίστασης κατά του εξανδραποδισμού της δημοκρατίας» σχολίασε η κυρία Κωνσταντοπούλου.

Και συνέχισε, βάλλοντας κατά πάντων: «Η ενδεχόμενη ένταξη του Μάρτιν Σουλτς στην ιδιότυπη εκβιαστική σπείρα, που εκβιάζει το λαό και την επιβίωσή του, δεν δίνει ελπίδα. Για πρώτη φορά μετά το σαφές δείγμα των δανειστών, όταν καλούσαν το λαό να προβεί σε συγκεκριμένη ετυμηγορία μέσω οικονομικής ασφυξίας, το πρώτο δείγμα που οι δανειστές επιχειρούν για εκλογικη διαδικασία -ακούσαμε με έκπληξη την Άνγκελα Μέρκελ να λέει ότι ο Τσίπρας είναι μέρος της λύσης-, είναι γιατί ο Τσίπρας, με πρόθυμο επιτελείο και με τις πράξεις του και παραλείψεις του, διέλυσε τον ΣΥΡΙΖΑ το μοναδικό ανάχωμα για την εμπόδιση της υποδούλωσης του λαού».

«Ανέλαβαν να διαλύσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και να τον απαλλάξουν από ζωογόνες πηγές δύναμής του και κατάφεραν να τον μετατρέψουν σε ΣΥΡΙΖΑ εγκληματικών μνημονιακών επιλογών» είπε ακόμη η κυρία Κωνσταντοπούλου, διακόπτοντας στο σημείο αυτό, εμφανώς συγκινημένη.

Και συνέχισε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε η ενσάρκωση της ελπίδας για νέες γενιές και περιθωριοποιημένα κομμάτια της κοινωνίας». Πίστευα ότι οι επιθέσεις που δεχόμουν δεν είχαν σχέση με τον πρώην πρωθυπουργό, αλλά αυτή η πεποίθηση κατέρρευσε

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε ευθέως το Μαξίμου πως μπλόκαρε την εξέταση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, ενώ ζήτησε εξηγήσεις ξανά από τον κ. Φλαμπουράρη γιατί της ζήτησε να μην πιέζει τον Γιάννη Στουρνάρα.

Βίωσα καθεστωτικού τύπου απόπειρες παράκαμψης μου. Κομματικά πρόσωπα αλλά και η εφημερίδα Αυγή προέβησαν σε έναν νέο τύπου, καταδοτισμό»