Μεϊμαράκης: Ψάχνει αυτοφοράκια

Μεϊμαράκης: Ψάχνει αυτοφοράκια

«Στη σελίδα 35 του προγράμματος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αναφέρεται η φορολόγηση με 23% της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης», τόνισε ο Πρόεδρος της Ν.Δ., Ευάγγελος Μεϊμαράκης, χαρακτηρίζοντας την επιλογή αυτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. «ιδεολογική».

Ο κ. Μεϊμαράκης έκανε λόγο για «παραβίαση» της Κοινοτικής νομοθεσίας περί της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, αποκαλύπτοντας, πως για το θέμα αυτό, το Μεταναστευτικό, αλλά και το ΕΣΠΑ, έχει ζητήσει, μέσω του Έλληνα Επιτρόπου στην Ε.Ε. Δημήτρη Αβραμόπουλου, συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας, σήμερα το πρωί, στο mega.

«Δεν θα ψηφίσουμε την φορολογία των αγροτών», τόνισε ο Πρόεδρος της Ν.Δ., μιλώντας για την φορολόγηση των αγροτών, επισημαίνοντας πως, «θα επανεξεταστεί το θέμα σε συζήτηση με τους εταίρους μας, καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις».

Πολιτική σταθερότητα ζήτησε ο κ. Μεϊμαράκης στη συνέχεια του λόγου του, «για την οικονομία και τις επενδύσεις», καταγγέλλοντας την επιλογή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. «να πάει τη Χώρα στις εκλογές» και να αρνηθεί το σχηματισμό Κυβέρνησης από την προς διαλύσεως Βουλή.

«Θα ξανάχουμε Εκλογές αν ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είναι πρώτο Κόμμα», «προφήτευσε» ο κ. Μεϊμαράκης, αναφερόμενος στην θέση του πρώην Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, πως θα συνεργαστεί μόνο με τους «Ανεξάρτητους Έλληνες».

«Πώς κοιμάται ο κ. Τσίπρας; Πού έβαλε την υπογραφή του;» διερωτήθηκε ο Πρόεδρος της Ν.Δ., σχολιάζοντας την υπογραφή του νέου Μνημονίου, αναφερόμενος, παράλληλα, στα οικονομικά οφέλη για τη Χώρα αν αυτό είχε υπογραφεί τον Γενάρη, όπως π.χ. η αποφυγή της ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Ο κ. Μεϊμαράκης κάλεσε τους πολίτες να μην ψηφίσουν «με ψήφο διαμαρτυρίας», αλλά αντίθετα «να κρίνουν, να συγκρίνουν και να σκεφτούν», προς σχηματισμό μίας Κυβέρνησης «μακράς διαρκείας», επισημαίνοντας πως, οι μονοκομματικές, αυτοδύναμες κυβερνήσεις «έχουν τελειώσει».

«Θα πάρω την εντολή και θα την κρατήσω για πολλά χρόνια με μία κυβέρνηση άξιων προσώπων ανεξαρτήτου πολιτικής καταβολής», απάντησε ο Πρόεδρος της Ν.Δ., ερωτώμενος αν θα είναι αυτός Πρωθυπουργός, στην περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία είναι πρώτο Κόμμα στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Μεϊμαράκης επανέλαβε για ακόμη μία φορά την άποψή του ότι, ο Αλέξης Τσίπρας θέλει «να δραπετεύσει» και αυτό αποδεικνύεται ότι, θέλει να συνεργαστεί μόνο με τους «Ανεξάρτητους Έλληνες», όπως είπε, χαρακτηριστικά, για να προσθέσει:

«Είναι μόλις 40 ετών, θα μείνει ένα – δύο χρόνια εκτός (σ.σ. διακυβέρνησης), ώστε οι άλλοι να τα εφαρμόσουν σαν το «αυτοφωράκια», που θα έρθουν να τον συλλάβουν».

Στο σημείο αυτό, με αφορμή το «αυτοφωράκια», και τις κατά καιρούς τοποθετήσεις του, όπως π.χ. ο χαρακτηρισμός «ψευτράκος» για τον τ. Πρωθυπουργό, ο κ. Μεϊμαράκης, διερωτήθηκε γιατί δεν υπήρξε ανάλογος σχολιασμός, «όταν ο κ. Τσίπρας μιλούσε για «γερμανοτσολιάδες» και για «πήδημα» κατά την ομιλία του από τη Ρόδο», προσθέτοντας, «μην ξεχνάτε είμαι Εξαρχιώτης. Δεν με ενδιαφέρει και ας μην εκλεγώ Πρωθυπουργός. Έτσι είμαι εγώ!».

«Επειδή κάποιος τον είπε Σίσυφο, ο κ. Τσίπρας άρχισε να ασχολείται με τη μυθολογία», απάντησε ο κ. Μεϊμαράκης, στην τοποθέτηση του τ. Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, πως υπήρξε αρχηγός των «Κενταύρων».

«Όχι και μάλιστα θα το ξαναέκανα» απάντησε ο κ. Μεϊμαράκης, στο ερώτημα, «αν μετάνοιωσε για την ανθοδέσμη στη Ζωή Κωνσταντοπούλου» για να προσθέσει, αναφερόμενος στην ΠτΔ:

«Πρώτον, η Ζώη Κωνσταντοπούλου είναι διαβασμένη, δεύτερον έχει το παρουσιαστικό, τον όγκο να επιβληθεί, τρίτον έχει ιστορικό όνομα, τέταρτον έχει πολιτικό μέλλον και πέμπτον, να μπορέσουν να καταλάβουν όλοι ότι, είτε θα συνεννοηθούν μαζί της, είτε θα έχουν πρόβλημα».

Κλείνοντας τη συνέντευξή του, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. κάλεσε τους πολίτες «να πάνε στην κάλπη», αφού πρώτα «έχουν σκεφτεί, συγκρίνει και κρίνει».