Και το ευρωκοινοβούλιο, μαζί με Politico, δίνει στην ΛΑ.Ε ευρωβουλευτή

Και το ευρωκοινοβούλιο, μαζί με Politico, δίνει στην ΛΑ.Ε ευρωβουλευτή

  • |

Το ευρωκοινοβούλιο μπορεί να μην είναι άσχετο από σκοπιμότητες αλλά προκειμένου να αποφύγει να γίνει ρεζίλι, προσεγγίζει μάλλον λίγο πιο αντικειμενικά τις τάσεις στην ελληνική κοινή γνώμη. Έτσι δίνει στην ΛΑ.Ε ποσοστό 3,2% στις ευρωβουλευτικές εκλογές και εκλογή ενός ευρωβουλευτή, μετά την μεσοσταθμική μέτρηση και της διεθνούς κύρους ιστοσελίδας Politico που και αυτή δίνει ποσοστό εισόδου της ΛΑ.Ε στην ευρωβουλή, σε πείσμα των περισσοτέρων εγχώριων διαπλεκόμενων και καλολαδομένων δημοσκοπήσεων.

Προβάδισμα 10,8 ποσοστιαίων μονάδων δίνει στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και 3,2% στη Λαϊκή Ενότητα (ΛΑ.Ε) για τις ευρωεκλογές το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με βάση το μέσο όρο τριών δημοσκοπήσεων, που έγιναν στα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Με βάση την πρόβλεψη, η ΝΔ αναμένεται ότι θα λάβει 34,6%, έναντι 23,8% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 7,5%, η Χρυσή Αυγή, με 7,4%, το ΚΚΕ, με 6,2% και η ΛΑ.Ε με 3,2%. Χαμηλά ποσοστά συγκεντρώνει η Ένωση Κεντρώων (2,2%), το Ποτάμι (1,7%) και οι ΑΝΕΛ(1,2%).

Τα ποσοστά δίνουν 9 έδρες στη ΝΔ, 6 έδρες στον ΣΥΡΙΖΑ, από 2 έδρες στο ΚΙΝΑΛ και την Χρυσή Αυγή και από 1 έδρα στο ΚΚΕ και τη ΛΑ.Ε.

europar_average
europar_seats

 

europar_total

iskra.gr