Δημοσκόπηση: Διψήφιο προβάδισμα Ν.Δ. και επτακομματική Βουλή

Δημοσκόπηση: Διψήφιο προβάδισμα Ν.Δ. και επτακομματική Βουλή

Πάνω από τις 10 ποσοστιαίες μονάδες είναι η απόσταση που χωρίζει τη Νέα Δημοκρατία από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως καταγράφεται σε νέα δημοσκόπηση, η οποία φέρνει επτά κόμματα στη νέα Βουλή.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τη δημοσκόπηση της εταιρίας Marc για λογαριασμό του ΑΝΤ1 (και με φόντο τις εκλογές της 7ης Ιουλίου), η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 34,3% στην πρόθεση ψήφου των ερωτηθέντων.

Με διαφορά 10,5 ποσοστιαίων μονάδων ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται στο 23,8% και έπονται το Κίνημα Αλλαγής (6,6%), το ΚΚΕ (5%) και το ΜέΡΑ25 (3,4%). Χρυσή Αυγή και Ελληνική Λύση (αμφότεροι με 3,2%) ξεπερνούν το όριο του 3% και εισέρχονται στη Βουλή.

Σημειώνεται ότι αναποφάσιστος δηλώνει ένας στους δέκα ερωτηθέντες (9,9%).

Με βάση τη συγκεκριμένη δημοσκόπηση, η Ν.Δ. «χτυπά» αυτοδυναμία και συγκεντρώνει 156 έδρες στο Κοινοβούλιο, έναντι 75 του ΣΥΡΙΖΑ, 22 του ΚΙΝ.ΑΛΛ., 16 του ΚΚΕ, 11 του ΜέΡΑ25, 10 της Χρυσής Αυγής και 10 της Ελληνικής Λύσης.

Σημειώνεται ότι πριν από περίπου δέκα ημέρες, δημοσκόπηση της ίδιας εταιρίας (Marc), αλλά για λογαριασμό του Πρώτου Θέματος, έδινε ποσοστό 34,4% στην πρόθεση ψήφου για τη Νέα Δημοκρατία, τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στο 24,6%.