Αιχμές από τους New York Times για το άνοιγμα του τουρισμού στην Ελλάδα με γεμάτα νοσοκομεία και ανεμβολίαστους

Αιχμές από τους New York Times για το άνοιγμα του τουρισμού στην Ελλάδα με γεμάτα νοσοκομεία και ανεμβολίαστους

  • |
Με ένα αιχμηρό ρεπορτάζ σχολιάζουν οι «New York Times» το επικείμενο άνοιγμα του τουρισμού, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «η Ελλάδα ανοίγει τα σύνορα και για μη Ευρωπαίους τουρίστες παρά το γεγονός ότι είναι στις χώρες υψηλού κινδύνου λόγω κορονοϊού». Όπως επισημαίνεται στο εκτενές ρεπορτάζ, η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που ανοίγει τα σύνορα και για μη Ευρωπαίους παρά το γεγονός ότι τα νοσοκομεία της είναι γεμάτα και τα τρία τέταρτα των Ελλήνων είναι ανεμβολίαστοι.

«Δεν μπορούμε να περιμένουμε μέχρι τον Ιούνιο»: Το νέο στοίχημα της Ελλάδας», είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ, υπογραμμίζοντας την «ασφυκτική» κατάσταση του ΕΣΥ, ενώ δεν παραβλέπει το πόσο εξαρτάται η χώρα από τα δολάρια που έχει ανάγκη η χώρα από τον τουρισμό. «Με τη χαλάρωση των περιορισμών της, η χώρα, που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα δολάρια του τουρισμού, έχει προχωρήσει μπροστά από ένα ευρύτερο σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να καλωσορίσει επισκέπτες από το εξωτερικό». Συνεχίζει μάλιστα: «η Ελλάδα έχει ανοίξει ξανά σε πολλούς επισκέπτες στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, ξεπερνώντας τους περισσότερους Ευρωπαίους γείτονές της στην επανεκκίνηση του τουρισμού, ακόμη και όταν τα νοσοκομεία της χώρας παραμένουν γεμάτα και περισσότερα από τα τρία τέταρτα των Ελλήνων είναι ανεμβολίαστοι».

«Είναι ένα μεγάλο στοίχημα, αλλά δεδομένης της σημασίας του τουρισμού για την ελληνική οικονομία – ο τομέας αντιπροσωπεύει το ένα τέταρτο του εργατικού δυναμικού της χώρας και περισσότερο από το 20 τοις εκατό του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος» αναφέρεται χαρακτηριστικά . Ο συντάκτης δεν παραλείπει να υπενθυμίσει την έκθεση του State Department που κατατάσσει και την Ελλάδα, μαζί με πάρα πολλές άλλες χώρες, στον κατάλογο των χωρών υψηλού κινδύνου λόγω κορονοϊού, ωστόσο επισημαίνει την αισιοδοξία των κυβερνητικών στελεχών που υποστηρίζουν πως όλα θα πάνε καλά στηριζόμενοι στον καλό καιρό, στα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποιήσης και στα τεστ.

«Και παρόλο που το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών πρόσθεσε πρόσφατα την Ελλάδα στον μακρύ κατάλογο των χωρών με την ονομασία «Επίπεδο 4: Μην ταξιδεύετε», οι Έλληνες αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι – με μέτρα κοινωνικής απόστασης και πρωτόκολλα των τεστ, παράλληλα με τις καιρικές συνθήκες – ο τουρισμός στη χώρα θα είναι ασφαλής, τόσο για τους επισκέπτες όσο και για τους κατοίκους» καταλήγουν οι New York Times.

http://sioualtec.blogspot.com/