Εστίαση: «Νέα ευκαιρία» για επιδότηση έως 100.000 ευρώ

Εστίαση: «Νέα ευκαιρία» για επιδότηση έως 100.000 ευρώ

  • |

Nέα ευκαιρία στις επιχειρήσεις εστίασης, καθώς και στους αυτοαπασχολούμενους δικηγόρους προκειμένου να επωφεληθούν των ειδικών προγραμμάτων επιδότησης δίνει το υπουργείο Ανάπτυξης κι Επενδύσεων.

Δήμητρα Μανιφάβα

Αναλυτικότερα, οι επιχειρήσεις εστίασης και οι αυτοαπασχολούμενοι δικηγόροι που έχουν υποβάλλει αίτηση ή θα υποβάλλουν αίτηση έως τις 30 Ιουλίου και ώρα 3 μ.μ. προκειμένου να επιδοτηθούν από τα ειδικά προγράμματα για προμήθεια πρώτων υλών και την αναβάθμιση ψηφιακών υποδομών αντιστοίχως και η αίτησή τους απορρίφθηκε, θα έχουν το δικαίωμα να υποβάλλουν εκ νέου αίτηση μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 3 μ.μ.

Κύρια προϋπόθεση είναι να έχει εκδοθεί απορριπτική απόφαση. Το δικαίωμα νέας υποβολής παύει να υφίσταται σε περίπτωση που η επιχείρηση ενταχθεί σε κάποιο από τα δύο παραπάνω προγράμματα. Χθες δημοσιεύτηκαν οι νέες τροποποιήσεις των προσκλήσεων για αμφότερα τα προγράμματα.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων εστίασης αφορά σε μη επιστρεπτέα επιδότηση για την αγορά πρώτων υλών με τον συνολικό προϋπολογισμό της δράσης να ανέρχεται σε 330 εκατ. ευρώ. Η επιχορήγηση που δίνεται φτάνει μέχρι το 7% του τζίρου που είχε η επιχείρηση το 2019 και δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 100.000 ευρώ. Η καταβληθείσα προκαταβολή κεφαλαίου κίνησης για την προμήθεια πρώτων υλών θα πρέπει να έχει αναλωθεί από την ημερομηνία έναρξης επιλεξιμότητας δαπανών έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021. Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) στην ιστοσελίδα www.ependyseis.gr με την ένδειξη «Επιδότηση κεφαλαίου κίνησης σε επιχειρήσεις εστίασης για την προμήθεια πρώτων υλών».

kathimerini.gr

Εκτρωφείο Λαγων Καρφής Ευαγγελος