Συνεχίζεται ακάθεκτη η μείωση του ελληνικού στόλου!

Συνεχίζεται ακάθεκτη η μείωση του ελληνικού στόλου!

  • |

Πόσα ποντοπόρα πλοία εγκατέλειψαν την ελληνική σημαία προς σημαίες ευκαιρίας τα 2 τελευταία χρόνια;

 

Οι μεγάλοι «πατριώτες και εθνικοί ευεργέτες», όπως τους θέλει και τους παρουσιάζει το αστικό πολιτικό κατεστημένο, συνεχίζουν με πιο έντονους ρυθμούς την φυγή τους από την ελληνική σημαία αποδείχνοντας με τον τρόπο αυτό πόσο φαρισαίοι και υποκριτές είναι…..

Ο λόγος γίνεται για το παρασιτικό εφοπλιστικό κεφάλαιο της ποντοπόρου Ναυτιλίας εκεί όπου κατέχουν δεσπόζουσα θέση και μάλιστα στην κορυφή της παγκόσμιας Ναυτιλίας!

Ν.Δ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛ) τους έχουν δώσει γη και ύδωρ σε προνόμια και σκανδαλώδεις ρυθμίσεις όμως αυτοί αποδείχνουν ότι ακόμη και για ένα σεντς του ευρώ ή του δολαρίου γράφουν στα παλιά τους παπούτσια την εθνική σημαία αλλά και τις παραινέσεις των ελληνικών κυβερνήσεων!

Τρανή απόδειξη των παραπάνω αποτελούν τα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα και τα οποία αποδεικνύουν του λόγου το ασφαλές!

Συγκεκριμένα την περίοδο Απρίλη 2020 έως τον Απρίλη του 2022 ο ελληνικός εμπορικός στόλος μειώθηκε κατά 58 ποντοπόρα πλοία και 2.328.732 κόρους!!!

Μέσα σε αυτά περιλαμβάνονται 37 δεξαμενόπλοια και 21 φορτηγά σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ!

Το ίδιο διάστημα σημειώθηκε αύξηση στα επιβατηγά πλοία κατά 27 και 11 παραπάνω στα πλοία διαφόρων άλλων τύπων.

Επίσης από τον περασμένο Απρίλη (2021) η συνολική δύναμη του ελληνικού στόλου σημείωσε νέα μείωση μέχρι τον Απρίλη του 2022  κατά 0,2%!

Η συνεχιζόμενη φυγή από την ελληνική σημαία καταδεικνύει την παταγώδη αποτυχία των ασκούμενων κυβερνητικών πολιτικών που έχουν γίνει στο όνομα της προσέλκυσης πλοίων στο εθνικό νηολόγιο και μεταξύ των άλλων περιλαμβάνεται και η κατάργηση της κλαδικής ΣΣΕ στην ποντοπόρο Ναυτιλία η οποία έγινε προ διετίας και με την οποία ο πρώην Πρόεδρος της Ε.Ε.Ε και οι Μητσοτάκης – Πλακιωτάκης διαφήμιζαν ότι θα έχουν ενίσχυση και επαναφορά πλοίων στην ελληνική σημαία αλλά και μαζική επάνοδο των Ελλήνων Ναυτεργατών!!!

Σχετικά με τον αριθμό του ελληνικού Ναυτεργατικού δυναμικού δείτε τα επίσημα στοιχεία που καταρρίπτουν πλήρως τους ισχυρισμούς κυβέρνησης – εφοπλιστών στο site της ΠΕΝΕΝ.

kommon.gr

Σχόλια (0)

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.