Ποια κόκκινα δάνεια γλιτώνουν το «ξεπούλημα» έως το 2018

Ποια κόκκινα δάνεια γλιτώνουν το «ξεπούλημα» έως το 2018

  • |
Προστασία για τα «κόκκινα» δάνεια αγροτών, καθώς κι άλλων δανειοληπτών, ώστε αυτά να μην μεταβιβαστούν σε τρίτους έως το 2018 παρέχει ο μηχανισμός για τις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις.
Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων στη βουλή ο υπουργός Οικονομίας, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Βοιωτίας της ΝΔ, Βαγγέλη Μπασιάκου Ο μηχανισμός, εξήγησε ο υπουργός, αποκλείει τους στρατηγικούς παραβάτες αλλά επικεντρώνεται στη διάσωση των, κατά τ΄ άλλα, υγιών επιχειρήσεων.
Πρόσθεσε πως δεν επιτρέπεται η μεταβίβαση κόκκινων δανείων μέχρι το 2018, όχι μόνο στέγης ή επισκευαστικών αλλά και καταναλωτικών δανείων ή δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων και αγροτών.
Σ’ αυτόν το μηχανισμό, σύμφωνα με τη ψηφισμένη νομοθεσία, όπως είπε, η Τράπεζα είναι υποχρεωμένη να κάνει πρόταση ρύθμισης στον συνεργάσιμο δανειολήπτη και στον εγγυητή εντός δώδεκα μηνών από την επερχόμενη πώληση του δανείου του.
Στο δίχτυ προστασίας πρόκειται , συμπλήρωσε, να μπουν 2 στους 3 δανειολήπτες και η προστασία αφορά όσους διαθέτουν ακίνητο αντικειμενικής αξίας 180.000-280.000 ευρώ κι έχουν εισόδημα 13.906-40.801 ευρώ.

www.dikaiologitika.gr