Ποια κόκκινα δάνεια γλιτώνουν το «ξεπούλημα» έως το 2018

Ποια κόκκινα δάνεια γλιτώνουν το «ξεπούλημα» έως το 2018

Προστασία για τα «κόκκινα» δάνεια αγροτών, καθώς κι άλλων δανειοληπτών, ώστε αυτά να μην μεταβιβαστούν σε τρίτους έως το 2018 παρέχει ο μηχανισμός για τις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις.
Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων στη βουλή ο υπουργός Οικονομίας, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Βοιωτίας της ΝΔ, Βαγγέλη Μπασιάκου Ο μηχανισμός, εξήγησε ο υπουργός, αποκλείει τους στρατηγικούς παραβάτες αλλά επικεντρώνεται στη διάσωση των, κατά τ΄ άλλα, υγιών επιχειρήσεων.
Πρόσθεσε πως δεν επιτρέπεται η μεταβίβαση κόκκινων δανείων μέχρι το 2018, όχι μόνο στέγης ή επισκευαστικών αλλά και καταναλωτικών δανείων ή δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων και αγροτών.
Σ’ αυτόν το μηχανισμό, σύμφωνα με τη ψηφισμένη νομοθεσία, όπως είπε, η Τράπεζα είναι υποχρεωμένη να κάνει πρόταση ρύθμισης στον συνεργάσιμο δανειολήπτη και στον εγγυητή εντός δώδεκα μηνών από την επερχόμενη πώληση του δανείου του.
Στο δίχτυ προστασίας πρόκειται , συμπλήρωσε, να μπουν 2 στους 3 δανειολήπτες και η προστασία αφορά όσους διαθέτουν ακίνητο αντικειμενικής αξίας 180.000-280.000 ευρώ κι έχουν εισόδημα 13.906-40.801 ευρώ.

www.dikaiologitika.gr