Νέο ιστορικό υψηλό για τον βρετανικό δείκτη FTSE

Νέο ιστορικό υψηλό για τον βρετανικό δείκτη FTSE

  • |

Άνοδο σημείωσαν στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης οι ευρωπαϊκές μετοχές, χάρη στις μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών, με τον βρετανικό δείκτη των blue-chip να πετυχαίνει νέο ιστορικό υψηλό και να αναμένεται να καταγράψει την 14η συνεχή ανοδική συνεδρίασή του.

Η μετοχή της Fiat Chrysler Automobiles σημείωσε άνοδο 6%, αντιστρέφοντας μέρος των χθεσινών απωλειών, όταν κατέγραψε βουτιά 16% μετά τις κατηγορίες της αμερικανικής Επιτροπής Περιβαλλοντικής Προστασίας (EPA) ότι η αυτοκινητοβιομηχανία είχε παρανόμως αποκρύψει υψηλότερα επίπεδα εκπομπών ρύπων.

Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλός της Σέρτζιο Μαρκιόνε δήλωσε στην εφημερίδα La Repubblica σήμερα ότι οι κατηγορίες της EPA πως η Fiat παραβίασε τη νομοθεσία για τις εκπομπές ρύπων δεν θα έχουν κανένα αντίκτυπο στους στόχους του επιχειρηματικού σχεδίου της εταιρίας.

Οι ιταλικές μετοχές είχαν από τις καλύτερες επιδόσεις στον δείκτη STOXX με την UBI Banca να ενισχύεται 7,6% και την Exor πάνω από 6%.

Ο βρετανικός δείκτης blue-chip FTSE 100 ανήλθε σε νέο υψηλό ρεκόρ, στις 7.329,29 μονάδες, σημειώνοντας νωρίτερα άνοδο 0,4%. Ο δείκτης αναμένεται να καταγράψει την έκτη συνεχή εβδομάδα κερδών.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε νωρίτερα άνοδο 0,5%, χάρη στον κλάδο των αυτοκινητοβιομηχανιών, που ενισχύθηκε 1,6%.

ert.gr