Η ακραία τοκογλυφική διάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους, περισσότερο απο το 50% αποτελείται, από τόκους

Η ακραία τοκογλυφική διάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους, περισσότερο απο το 50% αποτελείται, από τόκους

Δεν χρειάζεται να παραθέσουμε όλη τη σειρά από δηλώσεις που αναγγέλλουν, ότι η χώρα μας θα συνεχίσει για δεκαετίες να είναι υπο επιτήρηση .. αρκεί μια ματιά στην τοκογλυφική διάρθρωση του Ελληνικού χρέους για να καταλάβουμε ότι το χρέος ούτε βιώσιμο είναι, ούτε θα επιτρέψει ποτέ .. στη χώρα μας να γίνει οικονομικά ανεξάρτητη

– Ευκλειδης Τσακαλώτος (μόλις .. χθες!): Η «καθαρή έξοδος» από τα μνημόνια και η «έξοδος από την επιτροπεία» έγιναν, δια στόματος υπουργού … «ΑΡΚΕΤΑ καθαρή έξοδος από τα μνημόνια» και «ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΜΕΙΩΣΗ της επιτήρησης» από φέτος τον Αύγουστο!!!

– Ρέγκλινγκ: Υπό επιτήρηση η Ελλάδα μετά το πρόγραμμα

Η διάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους, στο τέλος του 2013, όπως προκύπτει από το πίνακα, που έχει δώσει το υπουργείο Οικονομικών, (τα χρεολύσια δεν είναι τίποτα άλλο από παλιοί τόκοι που κεφαλαιοποιήθηκαν!) αποδεικνύει, περίτρανα, τον ακραία τοκογλυφικό χαρακτήρα του ελληνικού δημόσιου χρέους.

 Και φυσικά, αυτό το χρέος δεν είναι διαχειρίσιμο και δεν μπορεί να πληρωθεί από τον Ελληνικό λαό.

 Με απλά μαθηματικά.. ο προϋπολογισμός της Ελλάδας έχει έσοδα – περίπου – 50 δις και έξοδα – περίπου -47,5 δις -.
 Για αυτό το πρωτογενές πλεόνασμα, έχουν κοπεί 4,5 δις από ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου, συνεπώς, όταν μιλάμε για πρωτογενές πλεόνασμα, μιλάμε για ..greek statistics…
 Για να εξοφληθεί το χρέος – το 2030 – θα πρέπει να αφαιρούμε από τα έξοδα, ότι βλέπετε στην δεξιά στήλη!!!
ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ να εξοφληθεί !! γιατί κάτι τέτοιο θα εξαφάνιζε την χώρα και τα ίδια τα έσοδα.
 Για να εξοφληθεί μέρος του χρέους, απλά αυτό θα σήμαινε, ότι το 2100 οι τόκοι θα ήταν το 100% του νέου χρέους που θα ήταν μεγαλύτερο πλέον από τα 322 δις!!!

 Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και όσοι εξακολουθούν να μιλάνε για «βιώσιμο» χρέος, μάλλον εννοούν ότι το χρέος θα ζει και θα βασιλεύει για πάντα.

 Και βέβαια ΔΕΝ πρέπει να ξεχνάμε, ότι η χώρα μας βρίσκεται σε αυτή τη κατάσταση «επιτήρησης» τα τελευταία 150 χρόνια, με συνεχή δάνεια που εξοφλούν παλιότερα δάνεια, που πάρθηκαν για να εξοφλήσουν ακόμα παλιότερα … κ.ο.κ.