Συναγερμός Moody’s: Βλέπει «αρνητικές» προοπτικές στο παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα

Συναγερμός Moody’s: Βλέπει «αρνητικές» προοπτικές στο παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα

  • |

Σε υποβάθμιση των προοπτικών της για το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα, από θετικές σε αρνητικές, προχώρησε η υπηρεσία Moody’s Investors Service. Αιτία η επιβράδυνση της ανάπτυξης, τα χαμηλά επιτόκια και οι ασταθείς συνθήκες λειτουργίας.

Οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ των Η.Π.Α. και της Κίνας λέει πως έχουν λάβει πλέον χαρακτηριστικά μονιμότητας, «με αρνητικές συνέπειες για τις τράπεζες στις χώρες αυτές καθώς και σε άλλες εξαγωγικές οικονομίες αλλά και για τις τράπεζες που χρηματοδοτούν το εμπόριο», ανέφερε η Moody’s.

Η Moody’s είπε ότι ο αυξανόμενος κίνδυνος ύφεσης στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, μαζί με την επιβράδυνση της ανάπτυξης στην Ασία και στις αναδυόμενες αγορές, «θα οδηγήσει σε επιδείνωση της ποιότητας των δανείων και υψηλότερο κόστος παροχής δανείων για τις τράπεζες.» Ο πολιτικός κίνδυνος θα αποτελέσει επίσης σημαντική πηγή αβεβαιότητα, πρόσθεσε.

Η επιδείνωση των προοπτικών για το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα έρχεται λίγο μετά την υποβάθμιση από τη Moody’s των προοπτικών των Βρετανικών τραπεζών από σταθερές σε αρνητικές νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

topontiki.gr