Ο Τζεφ Μπέζος και οι άλλοι μεγα-πλούσιοι πούλησαν μετοχές τους

Ο Τζεφ Μπέζος και οι άλλοι μεγα-πλούσιοι πούλησαν μετοχές τους

  • |

Τα αφεντικά των μεγάλων αμερικανικών εταιρειών «γλύτωσαν» ζημιές 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων πωλώντας μετοχές από τις αρχές Φεβρουαρίου, αναφέρει η Wall Street Journal. Μάλιστα, όπως γράφει η εφημερίδα San Francisco Chronicle, τους μιμήθηκαν και μερικοί γερουσιαστές.

Οι μεγα-πλούσιοι των ΗΠΑ, λοιπόν, όπως ο Τζεφ Μπέζος και άλλοι, καθώς και πολιτικοί(γερουσιαστές…), πούλησαν μετοχές των εταιρειών τους συνολικής αξίας 9,2 δισεκατομμύρια δολάρια»[8,5 δισεκατομμύρια ευρώ]. Οι πωλήσεις ξεκίνησαν στις αρχές Φεβρουαρίου και συνεχίστηκαν μέχρι το τέλος της περασμένης εβδομάδας, αναφέρει η Wall Street Journal. Συνεπώς, η τεράστια πτώση του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης οφείλεται σ’ αυτές τις πωλήσεις κατά μεγάλο ποσοστό -ο δείκτης μετοχών της S&P 500 μειώθηκε “κατά 30% από το Φεβρουάριο μέχρι το κλείσιμο του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης στις 20 Μαρτίου”.

Με αυτόν τον τρόπο, οι μεγα-πλούσιοι απέφυγαν πιθανές ζημίες αξίας 1,9 δισ. Δολαρίων (1,76 δισ. Ευρώ). Σύμφωνα με την οικονομική εφημερίδα, το αφεντικό τηςAmazon, Τζεφ Μπέζος, πούλησε “μετοχές της εταιρείας του αξίας 3,4 δισεκατομμύρια δολάρια κατά την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου” .

Βεβαίως, οι μεγα-πλούσιοι “πωλούν συχνά μετοχές στις αρχές του έτους για φορολογικούς λόγους”, αλλά εν προκειμένω ήταν και η πρόβλεψη της κρίσης και κατά συνέπεια η πρόθεση αποφυγής ζημιών ως αποτέλεσμα του φόβου για τον κοροναϊό. Με άλλα λόγια, τα μεγάλα αφεντικά θα βγουν κερδισμένα από την σημερινή κρίση, καθώς πρόλαβαν και πούλησαν ακριβά τις μετοχές τους και στη συνέχεια θα τις αγοράσουν φθηνότερα. Συνεπώς, την κρίση θα πληρώσουν και πάλι οι «από κάτω», όσοι δεν πεθάνουν!

http://artinews.gr