Ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης κύριων συντάξεων

Ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης κύριων συντάξεων

  • |

 

Ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης κύριων συντάξεων, στα ταμεία εκείνα που διαπιστωθεί ότι υπήρξαν μεγάλες αποκλείσεις από τις εισφορές των ασφαλισμένων, άφησε ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος ο οποίος μίλησε στον Real. Fm 97.8 και την εκπομπή του Ν. Στραβελάκη.

Συγκεκριμένα ο κ. Πετρόπουλος έφερε ως παράδειγμα το πρώην ΤΕΒΕ που οι ασφαλισμένοι λαμβάνουν 220 ευρώ επιπλέον σε σχέση με εισφορές που έχουν καταβάλει . Ωστόσο ξεκαθάρισε πως δεν θα περικοπεί ολόκληρο το ποσό.

Ειδική αναφορά έκανε και για το Μετοχικό Ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων όπου χορηγούνται μερίσματα, χωρίς να διαθέτει τα απαιτούμενα αποθεματικά.  Ο υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για ζητήματα κοινωνικής ασφάλισης , επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ της Realnews σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση σκέφτεται την μείωση της κατώτατης σύνταξης από τα 384 για 15 χρόνια ασφάλισης

«Η σκέψη να υπάρξει κάποια ποσοστιαία μείωση της εθνικής σύνταξης συνδυαζόμενη με τα ελάχιστα χρόνια που απαιτούνται, είναι μια εκδοχή η οποία θα μπορούσε εν τέλει να υπάρξει, σε περίπτωση που δεν θα μπορούσε να βρεθεί άλλη λύση. Εμείς δεν φτάσαμε στην ύστατη λύση»